ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10), ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (3/10)

13 Μαρτίου 2021

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Μαζικά στο δρόμο ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή(13/2)


Με σημαντική συμμετοχή άνω των χιλίων ατόμων πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση στο Ηράκλειο ενάντια στην πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας και της καταστολής. Το κάλεσμα έγινε από φοιτητικούς συλλόγους και αριστερές συλλογικότητες, ενώ την ίδια ώρα υπήρχε κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της κατάληψης του ΑΠΘ από τον αναρχικό χώρο. Στην διαδήλωση πέρα από τα συνθήματα ενάντια στην καταστολή, ακούστηκαν συνθήματα για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα, για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοίδη κ.α. Λαός και νεολαία βγήκαν μαζικά στους δρόμους να καταγγείλουν την ακραία καταστολή που είδαμε την εβδομάδα που πέρασε. Από τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη έως και την εκκένωση της κατάληψης του ΑΠΘ η κυβέρνηση έκανε ξεκάθαρο πως θα καταστέλλει και θα τρομοκρατεί κάθε μορφή αντίστασης και διεκδίκησης. 

Οι μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών σε όλη τη χώρα μόνο ελπιδοφόρες μπορούν να είναι αφού δείχνουν πως κόσμος αντιδρά και αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος. Και στο Ηράκλειο η πολύ μαζική συμμετοχή στη σημερινή διαδήλωση, όπως και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης, επιβεβαιώνει αυτήν τη διάθεση των λαϊκών μαζών στην πόλη μας. Να συνεχίσουμε αποφασιστικά, να επιμείνουμε στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: