ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

21 Μαρτίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ | Κινητοποιήσεις στη Νίκαια (20/3) και στα Λιπάσματα (21/3)

Κινητοποιήσεις «για την Υπεράσπιση της Υγείας, της Εργασίας, των Δημοκρατικών και Συνδικαλιστικών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών μας, απέναντι στην σφοδρή πολιτική επίθεση της Κυβέρνησης» αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για το Σαββατοκύριακο 20-21/3.

Με δικό της μπλοκ συμμετείχε η Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά και στις δυο κινητοποιήσεις αναδεικνύοντας την ανάγκη το λαϊκό ξέσπασμα ενάντια στη κρατική τρομοκρατία να μετατραπεί σε λαϊκό κίνημα για το δικαίωμα σε υγεία, παιδεία, δουλειά, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθέριες, ενώ μοιράστηκε μαζικά η προκήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ).

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Περιβολάκι της Νίκαιας από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τους εκπροσώπους των σωματείων και στη συνέχεια οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε διαδήλωση που, μέσω της Αθηνάς, ολοκληρώθηκε στη πλατεία Ελευθερίας.

 

 

 

Το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης Πειραιά παρέμεινε για αρκετή ώρα στη πλατεία συνεχίζοντας τη παρέμβαση της προς τους κάτοικους της περιοχής.

Με εμφανώς μικρότερη μαζικότητα και χωρίς διαδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή η συγκέντρωση στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα. Τη συγκέντρωση πλαισίωσαν σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, το σωματείο της ΠΕΝΕΝ, η Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά και η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: