ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

16 Μαρτίου 2021

Πρωτοβουλία Συλλόγων Φορέων & Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Σάββατο 27/3*/2021, στις 12:00, στο Λευκό Πύργο

 ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΌΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

*Έγινε αλλαγή ημερομηνίας λόγω του καιρού


Τα νέα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων, τα οποία εφαρμόζονται στο όνομα της δήθεν υγειονομικής προστασίας, είναι στην πραγματικότητα μέτρα κοινωνικής καταστολής, για να αντιμετωπίσουν την αντίδρασή μας στην γιγάντια φτώχεια-ανεργία-ανισότητα, που δημιουργεί η κρίση του συστήματός τους και τα διαρκή αντεργατικά μέτρα. Την ίδια ώρα που οι λιγοστές ΜΕΘ είναι επικίνδυνα γεμάτες και τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα και ρημαγμένα, την ώρα που τα μέσα μαζικής μεταφοράς ξεχειλίζουν τις ώρες αιχμής και οι μαζικοί χώροι δουλειάς στοιβάζουν τους εργαζόμενους χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας, οι κυβερνητικοί περιορισμοί στην καθημερινή μετακίνηση, δεν έχουν κανένα υγειονομικό περιεχόμενο, και στο μόνο που στοχεύουν είναι να μεταφέρουν την ευθύνη της διάδοσης του ιού στο λαό.




Αυτό που έχουν ανάγκη τα λαϊκά στρώματα, είναι η παροχή δωρεάν υγείας και μέτρων προστασίας, το άνοιγμα νέων ΜΕΘ και οι μαζικές προσλήψεις νοσοκομειακού προσωπικού, τα μαζικά και δωρεάν τεστ (ειδικά στους χώρους εργασίας) και η ύπαρξη πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, τα αυτονόητα δηλαδή που απαιτούνται για να σωθεί η ζωή του λαού. Είναι η αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ο τερματισμός της αθλιότητας που επικρατεί στην πόλη με τον ΟΑΣΘ. Είναι οι προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών, χτίσιμο νέων σχολείων, ώστε να γίνει εφικτή η λειτουργία της εκπαίδευσης (σε όλες τις βαθμίδες) με ασφαλείς όρους. Είναι, πάνω από όλα, η εξασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων σε υγεία, παιδεία, δουλειά, ζωή. Κανένα τέτοιο μέτρο δεν σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση, το αντίθετο μάλιστα, ρημάζει ακόμα περισσότερο την παρεχόμενη Υγεία, Παιδεία και διαλύει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Καμία σχέση δεν έχουν αυτές οι δίκαιες διεκδικήσεις με τους αρνητές του ιού, που δεν υψώνουν καμία διεκδίκηση προς την κυβέρνηση για υγειονομική προστασία.

Για να περάσει αυτή την πολιτική, χρησιμοποιεί την πανδημία ως αφορμή για να εκδηλώσει μια πρωτοφανή σε αγριότητα αστυνομοκρατία, όπως εξελίχθηκε στη Νέα Σμύρνη, στην πρυτανεία του ΑΠΘ, στις διαδηλώσεις, η οποία στρέφεται ενάντια σε όσους αγωνίζονται, όπως οι φοιτητές, αλλά ακόμη και ενάντια στην καθημερινή ζωή του λαού μας. Θέλουν, έτσι, να εμπεδώσουν ένα κλίμα φόβου και υποταγής, θέλουν να νομιμοποιήσουν τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων και απεργιών, θέλουν να καταστείλουν εν τη γενέσει της κάθε κινητοποίηση. Ιδιαίτερο μίσος έχουν για τη νεολαία, την οποία φοβούνται γιατί δεν θέλει να υποταχθεί στα σχέδια τους. Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η εκδικητική στάση τους στην δίκαιη απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, που τον θέλανε νεκρό. Οι εκατομμύρια άνεργοι-απολυμένοι και τα μικρομάγαζα που μαραζώνουνε, οι μαθητές-φοιτητές που τους πετάνε έξω από την εκπαίδευση με τον ν. Κεραμέως-Χρυσοχοίδη και βρίσκονται χωρίς μέλλον, οι εργαζόμενοι που έρχονται αντιμέτωποι με την κατάργηση του ωραρίου και τις απλήρωτες υπερωρίες ή με τα εργατικά «ατυχήματα» για να σωθεί η οικονομία των πλουσίων, οι νοσοκομειακοί που ρισκάρουνε τη ζωή τους στη μάχη ενάντια στη νόσο, οι χιλιάδες άνθρωποι που θα χάσουνε το σπίτι τους με τους πλειστηριασμούς, οι συνταξιούχοι που κινδυνεύουν από τον πραγματικό συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


  • ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ. ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στην ΥΓΕΙΑ - ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΜΕΘ. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ.
  • ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΚΑΤΩ Ο ν.ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΑΠΕΡΓΙΩΝ.
  • ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΕΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ.


Πρωτοβουλία  Συλλόγων Φορέων & Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" ή ανατροπή;
Το σύνθημα «μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι» ταιριάζει στην ανώριμη πολιτική σκέψη, αλλά βολεύει και το σύστημα. Κι αυτά, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι κάθε αστυνομικός γίνεται έξαλλος στο άκουσμά του, ανεξάρτητα και από το γεγονός ότι οι της αστικής εξουσίας θέλουν αυτό το σύνθημα να μην υπήρχε. Το προτιμούν, όμως, χίλιες φορές, ακόμα και το αξιοποιούν ως αντίβαρο στο σύνθημα που λέει ότι το αστικό κράτος πρέπει να τσακιστεί και στη θέση του να μπει το κράτος της εργατικής τάξης. Που σημαίνει ότι και τότε η Πολιτοφυλακή θα αναλάβει άλλον ταξικό ρόλο από τον σημερινό της Αστυνομίας.
Εδώ βρίσκεται η ουσία του ζητήματος. Αν έτσι δει κανείς το όλο θέμα, τότε αντιλαμβάνεται και ότι οι μηχανισμοί καταστολής δε συντρίβονται ούτε με τα τούβλα, ούτε με τις μολότοφ, ούτε με το να φάνε της χρονιάς τους κάποιοι αστυνομικοί. Συντρίβονται μόνο με την ανατροπή της αστικής εξουσίας, που προϋποθέτει τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Σε αυτό το δρόμο πρέπει να κατευθύνεται το εργατικό - λαϊκό κίνημα, μέσα από μικρές και μεγάλες ταξικές συγκρούσεις κατά της πλουτοκρατίας και των στηριγμάτων της, μέχρι να νικήσει. Σε αυτή τη βάση πρέπει να διαπαιδαγωγούνται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Και μόνο προχωρώντας σε αυτή τη γραμμή θα μπορούν να αντιμετωπίζουν την πάσης φύσεως αστική καταστολή επί της ουσίας.
Ομως, αυτές οι αναλύσεις προκαλούν αλλεργία στον οπορτουνισμό,...αυτών, άλλα γυρεύει η περδικούλα τους.
Θέλουν να χαλιναγωγήσουν κάθε αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση, να την εκτρέψουν σε ανώδυνους για το σύστημα δρόμους, για να μη γίνει συνειδητή. Το κίνημα «επιτρέπεται» να έχει τα πάντα, εκτός από το ΚΚΕ!...

Ανώνυμος είπε...

Θέλουν ένα κίνημα που θα χωνεύεται στην επιδίωξη του μικροαστού να βελτιωθεί (ή να μη χειροτερέψει) η θέση του, στην επιδίωξη (και αυταπάτη του) να γίνει καλός ο καπιταλισμός.
Θέλουν ένα κίνημα που τελικά θα καταλήγει, είτε να σύρεται στο σοσιαλδημοκρατικό μαντρί, είτε, στην καλύτερη περίπτωση, να στέκεται «κριτικά» έξω από την πόρτα του.
Εδώ ακριβώς συμπίπτουν εξ αντικειμένου τα μικροαστικά ονειροπολήματα με τα σχέδια φανερών και μυστικών αστικών μηχανισμών καταστολής και προβοκάτσιας, που η δράση τους έρχεται να σπείρει φόβο σε λαϊκές δυνάμεις και να τις συντηρητικοποιήσει περισσότερο, ενώ άλλες, κυρίως νεολαιίστικες, που οι συσσωρευμένες εμπειρίες τους από την κοινωνική αδικία εκρήγνυνται, να τις εκτονώσει μέσα από την ...αναποτελεσματικότητα της πάλης.
Επομένως, ανάμεσα σε άλλα παιδαριώδη συνθήματα, γιατί δεν είναι συμβατό με τις αντιλαϊκές επιδιώξεις και το σύνθημα «μπάτσοι γουρούνια, δολοφόνοι»; Ο χαφιές, που κρύβεται πίσω από την κουκούλα, το φωνάζει εξίσου βροντερά με τον αγνό νεολαίο που του κόβουν τα φτερά, αλλά που δε γνωρίζει τον πραγματικό αίτιο. Ο χαφιές «ντύνεται» με την κουκούλα αγνός νεολαίος!...
Αυτά επιχειρούνται και μέσα από την προσπάθεια εγκλωβισμού των συνειδήσεων στο ψευτοδίλημμα: `Η είσαι με το σύνθημα «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» ή διαφορετικά είσαι με την κρατική καταστολή!... Εδώ ακριβώς ο οπορτουνισμός και τα αστικά Μέσα επιτίθενται στο ΚΚΕ που προσπαθεί να ανεβάσει την πολιτική συνείδηση, που αντιμετωπίζει το αυθόρμητο ως δυνάμει συνειδητό, υπό προϋποθέσεις, που δεν κολακεύει τη νεολαία, ούτε τη χρησιμοποιεί, όπως κάνουν εκείνοι.
Στο πρόσωπο των αστυνομικών που του επιτίθενται, των χαφιέδων που το παρακολουθούν, των υπηρεσιών που το προβοκάρουν, των μηχανισμών της εργοδοσίας, και άλλων, το λαϊκό κίνημα αντιμετωπίζει την αστική εξουσία με όλες τις μορφές πάλης που αυτό θα αποφασίζει κάθε φορά. Αλλά και περιφρουρώντας τις γραμμές του, επιλέγοντας εκείνο και όχι οι αντίπαλοί του το πώς και πότε θα συγκρουστεί μετωπικά ή όχι, όποτε βεβαίως μπορεί.
Το λαϊκό κίνημα, λοιπόν, αντιμετωπίζει τους κρατικούς μηχανισμούς, ανεξάρτητα αν τους συγκροτούν παιδιά από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα (από πού τελικά θα στρατολογούνταν; Από την αστική τάξη;). Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η πλειοψηφία τους πηγαίνουν στα Σώματα για να βγάλουν το ψωμί τους. Είναι (τους μετατρέπουν) θύτες αλλά και θύματα. Ετσι οργανώνει η πλουτοκρατία την εξουσία της.
Και ενώ ως μηχανισμός βρίσκονται στην υπηρεσία της και έτσι διαπαιδαγωγούνται, με βάση το «εχθρός - λαός», ως επιμέρους άτομα - πρόσωπα μπορεί κάποιοι να βρεθούν στη μέγκενη κράτους - λαϊκού κινήματος. Μοιραία συνέπεια...
Είναι, λοιπόν, γραφικό το σύνθημα «να αφοπλιστεί η Αστυνομία», ενώ πέρα από ουτοπικό είναι και αποπροσανατολιστικό το «να διαλυθούν τα ΜΑΤ». Και να διαλύονταν, κάτι άλλο θα ερχόταν στη θέση τους, πέρα από αυτά που θα απέμεναν, όσο η εξουσία της πλουτοκρατίας παραμένει.
Και γίνονται ακόμα πιο καταγέλαστοι (οπορτουνισμός και αστικά έντυπα) όταν τάσσονται υπέρ της δημοκρατίας «μας», δηλαδή υπέρ της μήτρας που διαμορφώνει ακριβώς αυτούς τους μηχανισμούς προστασίας της, δηλαδή υπέρ της προστασίας της μορφής που το κεφάλαιο συγκροτεί, ασκεί και θωρακίζει την εξουσία του.

Απόσπασμα από άρθρο του Μάκη Μαΐλη στον Ριζοσπάστη, 08/01/2009

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά μόνο που όταν ο λαός κινητοποιούνταν μαζικά το ΚΚΕ του έκανε κριτική εξ αποστάσεως.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος16/3/21, 11:23 μ.μ. Πάντα στην κοινωνική συμμαχία είμαστε που μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Απευθύνσου στο ΠΑΜΕ στην περιοχή σου και θα μας βρεις. Δεν θα σου πει καείς φύγε είσαι ευπρόσδεκτος συνάδελφε. Μη διστάζεις

Ανώνυμος είπε...

Οταν ο κοσμος κινητοποιούνταν μαζικα(πλατείες) του απαγορευτικέ η πρόσβαση  
Οπως και το μ/λ ουτε πανό δεν τους άφησαν να κρεμάσουν  
και οταν ήρθε κοντα με αυτον τον κοσμο..(20/10/2011) βγάζατε ανακοινώσεις ισων αποστάσεων  με τους παρακρατικούς,, διοτι τρέμετε τους α/α απο την μια και επειδή για το ΚΚΕ είστε αμελητέα ποσότητα και ποιότητα ωστε να κανετε οτιδήποτε,, σας βόλευε να αναλάβουν αυτη την "δουλειά" ,,άλλοι

Ανώνυμος είπε...

Πάντα στην κοινωνική συμμαχία είσαστε αλλά όταν τα μικροαστικά στρώματα ξεσηκώθηκαν το κόμμα της εργατικής τάξης αρνήθηκε να τα τραβήξει προς τη συμμαχία και τα άφησε έρμαια στους οππορτουνιστές και τους φασίστες!

Ανώνυμος είπε...

Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο ΚΚΕ στις πλατείες; Και αυτό υπάκουσε στην απαγόρευση;

Το ΚΚΕ(μ-λ) έδωσε πάντως τη μάχη του και κατοχύρωσε την παρουσία του παρά τις συνεχόμενες επιθέσεις που δέχτηκε, αν και αμελητέα ποσότητα. Το μεγάλο και τρανό ΚΚΕ δεν διακινδύνευε την ακεραιτότητα των μελών του!!! Δεν μπορούσε να διαχυθεί καν στην πλατεία ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου και να δώσει τη μάχη του. Λογικό! Αφού οργάνωνε συγκεντρώσεις με αίτημα τη διενέργεια εκλογών! Δεν θυμάμαι μόνο αν ήταν πριν ή μετά την αποκατάστασή του την επαναστατική. Ενημερωτικά οι μεγάλες κινητοποιήσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στις πλατείες το καλοκαίρι του '11. Γινόντουσαν από τις αρχές του 2010 έως τις αρχές του 2012.

Όσο για τα προβοκατόρικα για τις 20/10/2011 που τα αναμασάτε με κάθε ευκαιρία εδώ και 10 χρόνια παλιόσανε τόσο που δεν αξίζει τον κόπο να ξαναπαντηθούν. Βρείτε κάτι άλλο! Τόσο δύσκολο είναι να αποδομήσετε και να απαντήσετε στις απόψεις των αμελητέων;