27 Μαρτίου 2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 27/3: ΜΑΖΙΚΗ Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με μαζική συμμετοχή (πάνω από 1.500 διαδηλωτές) και με πολύ καλή αποδοχή από τον κόσμο της πόλης που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση που καλούσαν φορείς και πολιτικοί χώροι της Θεσσαλονίκης μέσα από την «Πρωτοβουλία Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης». Η διαδήλωση, έθεσε τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν το λαό μας, με σωστή σύνδεση του ζητήματος της υγείας, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της καταστολής. 



Συμμετείχανε σχεδόν όλες οι κινηματικές τάσεις της πόλης και οι σύλλογοι που βρίσκονται σε διάφορες κινητοποιήσεις. Συμμετείχαν με πανό οι Πρωτοβουλίες που κάλεσαν την πορεία ("Πρωτοβουλία Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης", "Πρωτοβουλία Φοιτητών-Εργαζομένων-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες", "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διαδηλωτών-Διαδηλωτριών Πολυτεχνείου", η "Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη", η "Πρωτοβουλία Μουσικών Καλλιτεχνών"), το σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων και η Πρωτοβουλία ΒΙΟΜΕ, ΛΟΑΤΚΙΑ+ Συλλογικότητες, Φοιτητικοί Σύλλογοι και Σύλλογοι Μεταπτυχιακών, Δημοτικές και Περιφερειακές Κινήσεις, Οργανώσεις της Αριστεράς και Αναρχικές Συλλογικότητες. Συνολικά βγήκανε 27 καλέσματα μαζικών φορέων.

Στο βαθμό που ο συντονισμός για την κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα συζήτησης των εμπλεκόμενων αγωνιστών, αποφεύγοντας μικροηγεμονισμούς και εντάσεις, με πνεύμα ισότιμης κοινής δράσης, επέτρεψε τη συνύπαρξη και τη συμμετοχή ευρύτερων δυνάμεων. Το αποτέλεσμα αυτό είναι σημαντικό. Ωστόσο, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν σε αυτό το επίπεδο, καθώς είναι σημαντικό τα όσα συμφωνούνται από κοινού να τηρούνται, όπως και λογικές καπελώματος ή προσπεράσματος των αποφάσεων συλλόγων να απομονωθούν.

Το ΚΚΕ(μ-λ), οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Ταξική Πορεία κινήθηκαν δραστήρια προπαγανδίζοντας μαζικά τη συγκέντρωση, στήριξαν τα πανό των Πρωτοβουλιών και συμβάλλοντας σημαντικά στη διεξαγωγή της. Διακινήθηκαν η προκήρυξη της Οργάνωσης, η Προλεταριακή Σημαία και το εφημεριδάκι της Ταξικής Πορείας.

Η κινητοποίηση άφησε θετικές παρακαταθήκες για τη συνέχιση του αγώνα.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια: