ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

15 Μαρτίου 2021

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ

Πυρ και μανία έχουν γίνει τα στελέχη της Ν.Δ. το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των χιλιάδων ανθρώπων που βγαίνουν, σχεδόν καθημερινά, στο δρόμο να διαδηλώσουν ενάντια στην καταπάτηση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων ή ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Παρ’ όλο που η καταστολή είναι άγρια και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει κανείς για να φτάσει στον τόπο της διαδήλωσης πολλά, όλο και περισσότεροι παίρνουν ακόμη και για πρώτη φορά μέρος σε διαδηλώσεις, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση. Το «Δεν μας τρομοκρατούν συλλήψεις δακρυγόνα, όλοι στο δρόμο όλοι στον αγώνα» ή το «Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν με του λαού την πάλη θα λογαριαστούν» δείχνει στην κυβέρνηση πως οι μέρες που κάνει ό,τι μπορεί για να μην έρθουν, αυτές των μεγάλων κινητοποιήσεων που ο λαός θα παλεύει οργανωμένα για τη ζωή και τα δικαιώματά του, όλο και κοντεύουν. Δε γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Και να περνάει του κόσμου τα αντιλαϊκά μέτρα εν μέσω πανδημίας και ο λαός να κάθεται σπίτι του να κλαίει τη μοίρα του… Η περίοδος χάριτος τελείωσε.

Για τις ιδιαίτερα μαζικές κινητοποιήσεις του τελευταίου μήνα πολλοί ρίξανε το φαρμάκι τους. Σαν τον Γεωργιάδη όμως κανείς. Δήλωσε λοιπόν χθες ο παντογνώστης υπουργός ότι οι διαδηλώσεις γίνονται γιατί η αριστερά θέλει να διασπείρει την πανδημία για να κάνει κακό στην κυβέρνηση και οι διάφορες δυνάμεις καταστολής κάθονται παναγίες και δεν αντιδρούν καθόλου για να περιορίσουν το κακό.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Ότι τεράστιες διαδηλώσεις γίνονται και σε περιοχές που βγαίνει πρώτο κόμμα η Ν.Δ. εξαιτίας της πρωτοφανούς καταστολής που προηγήθηκε στις γνωστές πλατείες; Ότι σε όλες σχεδόν τις κινητοποιήσεις υπάρχει αίτημα για να παρθούν τα αναγκαία μέτρα από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας π.χ. προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, άνοιγμα κλινών ΜΕΘ και κοινών κρεβατιών κ.α. γιατί όλοι πλέον ξέρουν πως το μόνο που έκανε η «πετυχημένη κυβέρνηση» είναι να ενισχύσει με κάθε μέσο κάθε είδους δύναμη καταστολής και να εξαγοράσει τη βοήθεια των κυρίαρχων ΜΜΕ; Έτσι όσοι και να πεθαίνουν καθημερινά, «εμείς τα πάμε καλά» και «είναι θέμα προσωπικής ευθύνης» για τα κανάλια. Όσο για τη δράση των ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ κλπ. τα λόγια είναι περιττά. Εκατοντάδες βιντεάκια μάς δείχνουν το έργο τους.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν πιο μαζικά και πιο οργανωμένα να παλεύουμε για τη ζωή και τα δικαιώματά μας!

Ο ιός μας απειλεί. Ας μην αφήσουμε την κυβέρνηση να μας θυσιάσει για να προωθήσει την επίθεση του συστήματος και να προστατέψει όσο γίνεται τα κέρδη του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

Οι πανδημίες αντιμετωπίζονται με νοσοκομεία που έχουν το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό κι όχι με καταστολή και πρόστιμα.

Μόνο στο δρόμο με αγώνες μπορούμε να τους νικήσουμε. Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Α.Λ. - Νοσηλεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: