ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

23 Μαρτίου 2021

Χαιρέτησαν, λέει, την επέτειο της … επανάστασης της … ανεξαρτησίας!

Όλος ο καλός ο κόσμος συνωστίζεται. Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι και, βεβαίως-βεβαίως, Αμερικάνοι. Οι τρεις πρώτοι, γιατί “συνέβαλαν” στο αποτέλεσμα. Ο τέταρτος, γιατί παρέλαβε τα ηνία μετά το 1945 και εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο αφεντικό της ντόπιας ολιγαρχίας του πλούτου.

Α! Στις φιέστες που ξεκίνησαν, θα συμμετάσχουν, ως υποτελείς απέναντι στους ιμπεριαλιστές και γκιουλέκες απέναντι στο λαό, όλοι οι ανά την χώρα λακέδες. Απόγονοι των “προσκυνημένων”. Του “στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας”. Συνεχιστές του “ανήκομεν εις την Δύσιν”. Κοψομεσιασμένοι του “θα (ξανα)χύσουμε το αίμα μας για τις ΗΠΑ”.

Η “υπερηφάνεια” των εγχώριων αστών θα ξεχειλίσει. Πόσοι απ’ τους προγόνους τους έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά; Ο λαός μάτωσε. Αυτοί, αν ζούσαν τότε, θα ήταν σίγουρα συνεργάτες των Οθωμανών. Όπως ακριβώς κάνουν και σήμερα σε σχέση με τους “υψηλούς” προσκεκλημένους τους. Διαχρονικά χούγια είναι αυτά και δεν αλλάζουν.

“Μικρή” λεπτομέρεια: Οι κακοποιημένες στο στόμα τους λέξεις και έννοιες ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ θα συνεχίσουν τον δύσκολο, ανηφορικό, μα συνάμα ελπιδοφόρο δρόμο τους. Αυτόν που είχαν πάντα. Εκείνον που με τον αγώνα και με το αίμα τους θα ξαναγράψουν οι λαοί στις εξαρτημένες  χώρες. Μαζί κι ο δικός μας.

Όλοι αυτοί απλά είναι … απέναντι. Για την ακρίβεια, κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους, δια πυρός και σιδήρου όποτε χρειαστεί, για να συνεχίσουν να παραμένουν η Ανεξαρτησία και η Ελευθερία απλώς λέξεις σε δεκάρικα αστικά  και ιμπεριαλιστικά λογύδρια. Αλλοίμονο σ’ όποιον με το σπαθί του τις διεκδικήσει.

Οι “ισχυροί σύμμαχοι” του σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο εκσυγχρονισμένος ραγιαδισμός της ντόπιας άρχουσας τάξης στην εποχή μας. Αντιιμπεριαλιστική, αντικαπιταλιστική και αντισυνδιαχειριστική οφείλει να είναι η κατεύθυνση της πάλης του λαού μας που πρέπει να δυναμώσει. Για να ξαναγίνει και η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ λέξη-φόβητρο σ’ όσους, βγάζοντας  “στόμφους” για το παρελθόν στο όνομά της, μάταια επιχειρούν για το ΣΗΜΕΡΑ και το ΑΥΡΙΟ να την ενταφιάσουν!

Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: