ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

24 Μαρτίου 2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΧΕΠΑ | Κινητοποίηση ενάντια στη δίωξη του γιατρού Α. Σιούλη


Αρκετά μεγάλη -δεδομένων των συνθηκών- υπήρξε η ανταπόκριση των εργαζομένων στα νοσοκομεία και του κόσμου, στο κάλεσμα της ΕΝΙΘ (Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης), για 3ωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, σήμερα στις 24/03. Η διαμαρτυρία έγινε ενάντια στην κλήση του γιατρού Α. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά αίτημα του Διοικητή του νοσοκομείου.

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο προαύλιο του ΑΧΕΠΑ ήταν ικανοποιητική με τη συμμετοχή εργαζομένων υγειονομικών, συλλογικοτήτων, οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων, μελών σωματείων νοσοκομείων και άλλων χώρων, αλλά και ασθενών που ήθελαν να στηρίξουν τον γιατρό τους.

Στη συγκέντρωση, τον λόγο πήρε και η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, επίσης διωκόμενη. Η δίωξη του Α. Σιούλη στηρίζεται στη δήλωση που έκανε τον Νοέμβριο ότι δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ και ότι αυτό ήταν διασπορά ψευδών ειδήσεων!!

Το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίον των αγωνιζόμενων υγειονομικών, που πριν λίγο του αποκαλούσε ήρωες, έχει στόχο τη φίμωση κάθε φωνής αντίστασης. Παράλληλα με την συνολική τρομοκρατία και αστυνομοκρατία.

Οι υγειονομικοί έστειλαν το μήνυμα ότι δεν τρομοκρατούνται και δε φιμώνονται. Χρειάζεται όμως μαζικός, συγκροτημένος και συνεχής αγώνας, ώστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας,

Δεν υπάρχουν σχόλια: