ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

24 Μαρτίου 2021

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΕΙ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ;

Μα δεν πολεμάει ενάντια στον ιό; διερωτάται κάθε καλόπιστος πολίτης αυτής της χώρας...

Πού τον πολεμάει λοιπόν η κυβέρνηση και οι (ει)δικοί της τον ιό;

Μήπως στα ΜΜΜ, στους μαζικούς χώρους δουλειάς, στα στρατόπεδα, στις φυλακές, στα σούπερ μάρκετ, με δυο λόγια στους χώρους που εξαπλώνεται, λόγω του συνωστισμού;

Όχι, στους χώρους αυτούς αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε μισό μέτρο για να τον περιορίσει, απεναντίας τον άφησε ανεξέλεγκτο.

Μήπως τότε πολεμάει τον ιό στα νοσοκομεία; Κάθε μέρα μετατρέπει εκατοντάδες κρεβάτια σε κρεβάτια ασθενών με covid, εγκαταλείποντας στην ατυχία τους τους άλλους αρρώστους. Κάποιοι λένε ότι μετατρέπει το ΕΣΥ σε μίας νόσου -νομίζω το σωστότερο θα ήταν να λέγαμε σε καμίας νόσου, γιατί δε θεωρείται νοσηλεία το να μπεις απλά στο νοσοκομείο. Όταν υπάρχουν ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές σχετικοί με το αντικείμενο στις κλινικές αυτές, όταν ο εξοπλισμός, όπως και το προσωπικό κάθε ειδικότητας που είναι αναγκαίο, είναι σε έλλειψη και οι συνθήκες εργασίας εξοντωτικές, δε δικαιούνται κάποιοι να λένε ότι παρέχουν νοσηλεία. Όταν υπάρχουν εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές που θέλουν να βοηθήσουν, που πήραν μέρος στις προκηρύξεις έχοντας όλα τα προσόντα που χρειάζονται και η κυβέρνηση επιστρατεύει 206 γιατρούς από την πρωτοβάθμια για ένα μήνα (των οποίων άραγε τη δουλειά θα κάνει ποιος;) δεν είναι φαντάζομαι επειδή οι αρμόδιοι θέλουν να εξοντώσουν τον ιό. Στον πόλεμο κανείς δεν αφήνει σπίτια τους τους εκπαιδευμένους αξιωματικούς και στρατιώτες ούτε στέλνει ναυτικούς στην αεροπορία, αεροπόρους στο στρατό ξηράς και στρατιώτες στο ναυτικό...

Λένε κάποιοι πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να μας αφήνει να πεθαίνουμε, άλλωστε όπως λέει κι η τηλεόραση, τα πάμε καλά γιατί αλλού τα πάνε χειρότερα. Αυτό όμως το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις ακολούθησαν την ίδια πολιτική που σκοπό είχε όχι να προφυλάξουν την υγεία των λαών αλλά τα κέρδη των εκλεκτών όλων των κυβερνήσεων -δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο.

Ποιον λοιπόν πολεμάει η κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση όπως και κάθε κυβέρνηση, είτε με κρίση είτε με πανδημία είτε με ανάπτυξη, εμάς πολεμάει, τους εργαζόμενους και το λαό. Με τα κάθε είδους αντεργατικά νομοσχέδια που ψηφίζει στοχοποιεί τα δικαιώματά μας και τα μέσα πάλης που έχουμε. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα καταλάβουμε και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.

Έτσι κερδίσαμε ό,τι κερδίσαμε ως τώρα. Δεν υπάρχουν ούτε ευκολότεροι ούτε γρηγορότεροι δρόμοι.

Α.Λ. - Νοσηλεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: