ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

18 Μαρτίου 2021

ΑΘΗΝΑ | Μαζική συγκέντρωση για ζωή, περίθαλψη, εκπαίδευση, δουλειά, δημοκρατικά δικαιώματα!


Αρκετά μαζική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα και η διαδήλωση που πορεύτηκε μέχρι την Ομόνοια. Περίπου 2500-3000 διαδηλωτές, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία εργαζομένων, το ΠΑΜΕ και αναρχικές συλλογικότητες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ομοσπονδιών της υγείας ενάντια στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία αλλά και ενάντια στην καταστολή και την αντεργατική πολιτική.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να μαζεύονται στις 6:30 στο Σύνταγμα. Εκείνη την ώρα έφτανε και το ΠΑΜΕ από τα Προπύλαια όπου πραγματοποίησε νωρίτερα προσυγκέντρωση. Κατά τις 7:30 και αφού είχε μαζευτεί κόσμος πραγματοποιήθηκε διαδήλωση με κατεύθυνση την Ομόνοια, με το ΠΑΜΕ να παραμένει στο Σύνταγμα.
 

 
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε με μαζικό μπλοκ φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, για υγειονομικά μέτρα και το δικαίωμα στην περίθαλψη, ενάντια στην κρατική καταστολή, την επίθεση στη νεολαία και την εκπαίδευση, τα εργασιακά δικαιώματα.

Σε μια συγκυρία όπου το σύστημα υγείας καταρέει, η κυβέρνηση απαντάει μόνο με καταστολή και τρομοκρατία και ενώ εξαγγέλλονται όλο και πιο βάρβαρα μέτρα, πραγματοποιήθηκε ακόμα μια μαζική λαϊκή διαδήλωση, που έβαλε στο στόχαστρο το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, σε συνέχεια όλων των κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν... διακριτική. Είναι φανερό ότι ο λαός θα κατεβαίνει μαζικά στο δρόμο όταν του δίνεται η ευκαιρία, με τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης να σπάνε πλέον στην πράξη στους δρόμους.

Ωστόσο παραμένει ζητούμενο η μαζικοποίηση της πάλης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και το ξεκαθάρισμα της πολιτικής στοχοθεσίας του κινήματος. Ειδικά σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βρει ευκαιρία ώστε να ξανασπείρει αυταπάτες για μια άλλη «δημοκρατικότερη διακυβέρνηση». Πρέπει να πληθύνουν οι διαδηλώσεις και να μαζικοποιηθούν, με στόχο την αντιλαϊκή πολιτική, με στόχο να διεκδικήσουν και να αποσπάσουν δικαιώματα οι εργαζόμενοι από το σύστημα. Ο μόνος τρόπος να διεκδικήσει ο λαός τη ζωή του. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: