22 Απριλίου 2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22/4| ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

 

Με συμμετοχή πάνω από 1500 ατόμων πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/4) η φοιτητική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία ξεκίνησε από το Αγ. Βενιζέλου, διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης και το ΥΜΑΘ, και κατέληξε πίσω στο άσυλο.

Σε αυτή συμμετείχαν 2 μπλοκ φοιτητικών συλλόγων (Δελτίο Τύπου των ΚΝΕ-ΑΡΙΣ-ΑΡΑΣ / ανοιχτά πλαίσια που παρεμβαίνει ο αναρχικός και αυτόνομος χώρος και η νΚΑ), η ΣΣΠ, η Κίνηση για την ανατροπή του ν. Κεραμέως, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, τοπικές ΕΛΜΕ και η Φοιτητική Πορεία.



Η Κίνηση για την ανατροπή του ν. Κεραμέως και οι Αγωνιστικές Κινήσεις προσπάθησαν με την παρουσία και τα συνθήματα τους να δώσουν την κατεύθυνση, σε κοινή πάλη με μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανατροπής του ν.Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής.

Αναγκαία προϋπόθεση για αυτό είναι να μην υπάρξει καθίζηση μέσα στο Πάσχα, να μην υπάρξει αποπροσανατολισμός από την τακτική και προσωρινή αναδίπλωση της κυβέρνησης για το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από τη συνεχή και πλατιά συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και την πολιτική αντιπαράθεση μέσα σε αυτές, ενάντια σε λογικές εκτoνώσεις, εικονικών συγκρούσεων που κοιτούν εμμονικά και αποκλειστικά σχεδόν στο ζήτημα της αστυνομίας, δημιουργώντας εφησυχασμό μετά τη δήλωση του Συρίγου για νέα απόπειρα εγκατάστασης της ΟΠΠΙ από Σεπτέμβριο, μέσα από διαρκείς και μαζικές διαδηλώσεις που θα αποτυπώνεται η αντιπαράθεση της νεολαίας με την κεντρική πολιτική του συστήματος.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: