20 Απριλίου 2021

Θεσσαλονίκη| Ταξική Πορεία: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΠΡΙΛΗ | 12.00 | ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

 ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. 

Οι αγώνες μας να βάλουν φραγμό στα σχέδια τους! 

Με την πανδημία να καλπάζει η κυβέρνηση προχωρά πολλά βήματα την επίθεσή της απέναντι στους εργαζόμενους. Κεφάλαιο και κυβέρνηση βρήκαν την ευκαιρία να τσακίσουν όποιο δικαίωμα έχει μείνει όρθιο! 

Με ένα νέο αντεργατικό νομοσχέδιο θέλουν να χτυπήσουν το οχτάωρο, την υπερωριακή αμοιβή, αλλά και να βάλουν ασφυκτικούς περιορισμούς στα σωματεία και στη συνδικαλιστική δράση. 


ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ! 

Με βάση τα όσα διαρρέουν στα ΜΜΕ: 

Επιτρέπεται η 10ωρη εργασία χωρίς αμοιβή των υπερωριών! Αντί αμοιβής ο εργαζόμενος θα δουλεύει μειωμένες ώρες ή θα παίρνει ρεπό κάποια άλλη ημέρα. Ο χρόνος εργασίας θα ρυθμίζεται με ατομική διευθέτηση στο χώρο δουλειάς (με όποιους εκβιασμούς αυτό θα συνοδεύεται), που θα υπερισχύει έναντι των συλλογικών συμβάσεων, με σπαστό ωράριο, αλλαγή ωραρίου κάθε βδομάδα κτλ. 

Αυξάνουν τις υπερωρίες στις 150 ώρες ετησίως, σε σχέση με τις 120 που ισχύουν σήμερα στον τομέα των υπηρεσιών, και σε σχέση με τις 48/εξάμηνο στον τομέα της βιομηχανίας, όπως αυξήθηκαν από το 2020. 

Καταργείται η Κυριακάτικη αργία για ακόμη περισσότερους κλάδους, όπως η πληροφορική, τα logistics κ.ά. 

Επεκτείνεται και μονιμοποιείται η τηλεργασία. Για να δουλεύουμε χωρίς ωράριο και απομονωμένοι από τους συναδέλφους μας! Η Ηλεκτρονική Κάρτα Εργασίας δεν πρόκειται να μας προστατέψει από τις αυθαιρεσίες. ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ και διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα δουλεύουμε περισσότερο και θα αμειβόμαστε λιγότερο!  

Κι επειδή γνωρίζουν ότι η εργασιακή βαρβαρότητα που εξαπλώνεται θα γεννά εστίες αντίστασης και διεκδίκησης, βάζουν ξανά στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία και τον ελεύθερο συνδικαλισμό. 

Επεκτείνουν και βαθαίνουν τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο των σωματείων. Αφαιρούν το δικαίωμα υπογραφής συλλογικής σύμβασης των σωματείων που δεν ακολουθούν το φακέλωμα του ηλεκτρονικού μητρώου μελών πραγματικών δικαιούχων. Στην ίδια λογική του ηλεκτρονικού ελέγχου μας, κάνουν υποχρεωτική την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενάντια στις κανονικές, δια ζώσης συνελεύσεις των σωματείων μας. Αυτό προστίθεται στην αυξημένη απαρτία (50%+1) για κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία, που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Βγάζουνε στην παρανομία την απεργία. Θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με τα εργαλεία μαζικής πάλης και τη δυνατότητα οργάνωσης των εργαζόμενων. Διώκουν συνδικαλιστές και βαφτίζουν «καταλήψεις χώρων», «παρεμπόδιση εισόδου» σε εργασιακούς χώρους, και «άσκηση ψυχολογικής βίας» τις απεργιακές κινητοποιήσεις και την περιφρούρηση των συλλογικών αποφάσεων. Επιβάλουν προσωπικό ασφαλείας τουλάχιστον 40% σε πολλούς κλάδους (με το πρόσχημα της «κρισιμότητας για το κοινωνικό σύνολο») ακυρώνοντας σε σημαντικό βαθμό την ίδια την ουσία της απεργίας. 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!  

Το μαζικό λαϊκό και νεολαιίστικο ξέσπασμα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια στην κρατική καταστολή, και οι συνεχιζόμενοι φοιτητικοί αγώνες για την κατάργηση του κατάπτυστου νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν οι λαϊκές και εργατικές αντιστάσεις. 

Η μόνη απάντηση απέναντι σε αυτήν την αντεργατική λαίλαπα και την καταστολή βρίσκεται στη μαζική και ανυποχώρητη πάλη λαού και εργαζομένων. Κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που καμία σχέση δεν έχουν με τα εργατικά δικαιώματα και τη διεκδίκησή τους, να προτάξουμε τη συλλογική πάλη και διεκδίκηση. 

Με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, μέσα από πρωτοβουλίες και μαζικές Γενικές Συνελεύσεις να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, την απεργία και τη διαδήλωση! Να μην τους χαρίσουμε τα μόνα όπλα που έχουμε για να αγωνιζόμαστε και νικάμε! 

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! 
  • 5ΗΜΕΡΟ, 8ΩΡΟ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ! 
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! 
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ! 
  • ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/4, 12.00, ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: