19 Μαΐου 2021

Θεσσαλονίκη| Ανταπόκριση απο την διαδήλωση (18/5) ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

 

Την Τρίτη 18 Μάη πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα του αντεργατικού νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των «Εργατικών Συλλογικοτήτων και Οργανώσεων Θεσσαλονίκης», συμμετείχανε με πανό: η Ταξική Πορεία, η Αντεπίθεση των Εργαζομένων η Ταξική Κίνηση για την Εργατική Χειραφέτηση, η ΛΑΕ, η Αναμέτρηση-Συνάντηση,το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, Μ-Λ ΚΚΕ και δύο φοιτητικοί σύλλογοι.



Μετά την συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας ξεκίνησε διαδήλωση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, που τελικά κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης για να καταδείξει την αντίθεση στη κυβερνητική πολιτική. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση είναι ένα πολύ θετικό βήμα για τη συγκρότηση αντιστάσεων στο αντεργατικό νομοσχέδιο, για την υπεράσπιση του 8ώρου, των σωματείων, της ασφάλισης και της δουλειάς. Την επόμενη περίοδο πρέπει να παρθούν πολλές τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να πλατύνει η συμμετοχή του κόσμου της δουλειάς στις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις των σωματείων και στην απεργία.

Παρόλο που η χθεσινή κινητοποίηση απολογίζεται θετικά, η μαζικότητα της (περίπου 150 άτομα) δεν είναι αντίστοιχη με αυτή που απαιτείται με βάση της σφοδρότητα της επίθεσης.

Η Ταξική Πορεία συμμετείχε με δυναμικό μπλοκ και παράλληλα διακίνησε την προκήρυξη της για τα μέτρα και το εφημεριδάκι της.












Δεν υπάρχουν σχόλια: