08 Ιουλίου 2021

Να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, να αποσυρθούν όλες οι διώξεις

 


· Συνεχίζοντας την επιδίωξη τρομοκράτησης του λαού και των αγωνιστών, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει προχωρήσει στη «βεβαίωση» στην εφορία των προστίμων που επιβλήθηκαν για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 17 Νοέμβρη και στις 6 Δεκέμβρη του 2020, και με επιβολή τόκων-προσαυξήσεων για όσο διάστημα δεν πληρώνονται. Προσπαθεί έτσι, εκτός απ΄ την οικονομική αφαίμαξη, να «επικυρώσει» και την επιβολή μιας «οικονομικής» ποινής για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, πέρα απ΄ τη νομική-ποινική που θέλει να επιβάλει με τις δίκες. Αλλά και να θέσει σε «οικονομική ομηρία» όσους αρνηθούν να τ’ αποδεχθούν και να τα πληρώσουν.

 

· Έχουν επίσης σχηματιστεί και οι δικογραφίες των αγωνιστών  που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στις 17 Νοέμβρη και στις 6 Δεκέμβρη του 2020, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, οι οποίοι σέρνονται σε δίκες με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Η υποκριτική κατηγορία αφορά την παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα για «Παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών»! Από μια κυβέρνηση και ένα σύστημα που έχουν διαλύσει το σύστημα Περίθαλψης για το λαό και που δε δίνουν δεκάρα για την προστασία της υγείας του. Δίκες πολιτικές, που σκοπό έχουν να ποινικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις, τις διαδηλώσεις, τους αγώνες του λαού και την πολιτική δράση και να δικαιολογήσουν μέτρα φασίζουσας έμπνευσης, σαν την «απαγόρευση των συγκεντρώσεων-διαδηλώσεων».


· Ενόψει των δικών αυτών, των 6 αγωνιστών  συλληφθέντων της 17ης Νοέμβρη του ’20 στη Θεσσαλονίκη που γίνεται στις 14 του Σεπτέμβρη 2021,  και των 68 συνολικά συλληφθέντων στις 6 του Δεκέμβρη στην Αθήνα που γίνεται στις 29 του Νοέμβρη 2021, πρέπει να ενταθούν οι κινητοποιήσεις και οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και καταγγελίας των πολιτικών αυτών διώξεων. Να μετατραπούν οι δίκες αυτές σε κατηγορητήριο ενάντια στο σύστημα και στην πολιτική του. Μια πολιτική ενάντια στο λαό, στους εργαζόμενους και στη νεολαία, που καταρρακώνει δικαιώματα και ζωές, διαλύει την το δικαίωμά τους στην Περίθαλψη και φασιστικοποιείται συνεχώς. Με ψηφίσματα σωματείων εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων και κινήσεων γειτονιάς, με εκδηλώσεις, με παραστάσεις και διαδηλώσεις, με δημοσιοποίηση κάθε είδους, και με καταγγελίες, με συλλογή υπογραφών και οικονομική καμπάνια.

 

Από ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: