12 Ιουλίου 2021

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ | ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Για άλλη μια φορά με το διάγγελμα του ο ντόπιος πρωθυπουργός ήρθε να μας πει αυτά που ήδη ξέραμε. Εμείς φταίμε για το ότι μέχρι τώρα δεν έχει επιτευχθεί το περιβόητο τείχος ανοσίας, εμείς θα φταίμε για ότι προκύψει από εδώ και πέρα, όχι μόνο στο θέμα την πανδημίας αλλά και στο θέμα της επίσης περιβόητης ανάπτυξης, αυτής που ζει ήδη ο λαός μας με τη δυσκολία από τη μια των νέων να βρουν δουλειά αλλά και με την ολοένα αυξανόμενη "πανδημία" των απολύσεων.

Καμιά κουβέντα, κανένας απολογισμός γιατί παρά τις αρχικές εξαγγελίες οι εμβολιασμοί καθυστέρησαν, καμιά κουβέντα και κανένας απολογισμός γιατί τα ποσοστά αυτών που αμφιβάλουν, φοβούνται ή και δηλώνουν άρνηση να κάνουν τα εμβόλια αυξάνουν (και δε φταίνε μόνο οι αρνητές ή οι ψεκασμένοι, αυτοί τη δουλειά της κυβέρνησης από την ανάποδη κάνουν, άλλοι έχουν τις κύριες ευθύνες και διεθνώς και εγχώρια). 

Καμιά κουβέντα και κανένας απολογισμός για τους χιλιάδες νεκρούς εξαιτίας -ή και όχι- του κορωνοϊού αλλά λόγω των τεράστιων ελλείψεων στο σύστημα περίθαλψης, το περιβόητο ΕΣΥ. Γι΄αυτό το τελευταίο μάλιστα φρόντισαν να μας το ξεκαθαρίσουν, παρόλο που τα μοντέλα των δικών τους επιστημόνων προβλέπουν αρκετές χιλιάδες, πολύ παραπάνω από τους προηγούμενους μήνες, κρούσματα λόγω της μετάλλαξης Δ. Μερικοί φτάνουν να προβλέπουν μέχρι και 10.000 την ημέρα. Ήδη με βάση τα δικά τους ΜΜΕ έχουν αρχίσει να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ μέχρι και νέα παιδιά. Αλλά και γι' αυτό εμείς φταίμε! Τι μας ξεκαθάρισε λοιπόν ο ντόπιος πρωθυπουργός την προηγούμενη βδομάδα; Ότι έχουμε πολλά νοσοκομεία, ότι έχουμε πολλές κλινικές, ότι έχουμε πολλά διαγνωστικά εργαστήρια οπότε και θα πρέπει να κλείσουν ή άντε για να μην κλείσουν να αναλάβει, ποιος άλλος, ο ιδιωτικός τομέας. Ιδίως τα πιο κερδοφόρα κομάτια, αλλά και κερδοφόρα να μην είναι... έχει το κράτος! Πολύ πιθανά στο βάθος του μυαλού του, δεν αμφιβάλλουμε καθόλου, να σκεφτόταν ότι εκτός από πολλά νοσοκομεία έχουμε και πολλούς άνεργους, νέους και μεγαλύτερους που δεν χωράνε σε αυτή την οικονομία που σχεδιάζουν οπότε αν απαλλαγούν και από μερικούς καλό θα ήταν. Όπως γράφει και ένας σχολιαστής μας: "Εδώ έχουμε περισσότερους μετανάστες, περισσότερους εργαζόμενους, περισσότερους φοιτητές, περισσότερους μαθητές, περισσότερες γυναίκες, γενικώς τα πάντα είναι περισσότερα, στα νοσοκομεία θα κολλήσουμε;
Καιρός μάλλον να γίνουμε περισσότεροι οι διαδηλωτές. Τότε μόνο θα περισσέψει το θράσος και η αλαζονεία των εξουσιαστών."

Από κοντά και η εξαγγελία περί υποχρεωτικότητας ή μη του εμβολίου. Το νέο στοιχείο θα λέγαμε στο διάγγελμα, το οποίο συνοδεύεται μάλιστα και με απειλές. Για ορισμένους κλάδους προς το παρόν αλλά  θα έρθουν και άλλοι. Το ετοιμάζανε και το ετοιμάζουν από καιρό γι' αυτό και δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Η "έκπληξη" θα λέγαμε είναι ότι αυτόν τον εκβιασμό τον ανήγγειλε για λιγότερους απ' όσους θα περιμέναμε, ίσως γιατί φοβούνται αντιδράσεις. Μάλλον ξεκίνησαν από τους κλάδους που λόγω θέσης προπαγανδιστικά είναι πιο ευάλωτοι.  

Πολλοί, καλοπροαίρετα συνήθως, μας ρωτούν ή και μας εγκαλούν γιατί δεν παίρνουμε θέση υπέρ αυτής της υποχρεωτικότητας. Και εμείς με τη σειρά μας αναρωτιόμαστε και θέτουμε αλλιώς το ζήτημα. Γιατί να μη συζητήσουμε πρώτα για όλα τα προηγούμενα, γιατί θα πρέπει, για άλλη μια φορά, την ατζέντα για το λαό, για το κίνημα, για την Αριστερά, να τη θέτει το σύστημα και να μην την αλλάξουμε, να μην την αντιστρέψουμε καταδεικνύοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους απέναντι στους οποίους πρέπει με οργή να στραφεί ο λαός μας; Γιατί τελικά να κάνουμε τη χάρη στη κυβέρνηση που μετατρέπει σε πανάκεια τον εμβολιασμό όταν ο λαός μας είναι πλήρως ακάλυπτος απ' όλα τ' άλλα; Γιατί θα πρέπει να συμβάλουμε στον αποπροσανατολισμό του όταν ακόμη και οι δικοί τους επιστήμονες, αυτοί που προσαρμόζουν την επιστήμη τους στη κυβερνητική πολιτική, είναι αναγκασμένοι να δηλώνουν ότι ο εμβολιασμός από μόνος του δεν μπορεί να αποτελέσει αποκλειστική ασπίδα, σ' ένα διεθνές περιβάλλον όπου είναι πολλά δισεκατομμύρια αυτοί που δεν προβλέπεται να εμβολιαστούν αλλά και λόγω των συνεχών μεταλλάξεων του ιού; Όταν δεν υπάρχει κουβέντα για φάρμακα, για ουσιαστική περίθαλψη. Γιατί θα πρέπει να αγνοήσουμε και τελικά να κρύψουμε ότι με την υποχρεωτικότητα η κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί στοχεύει στην εμπέδωση νέων περιορισμών, νέων ρατσιστικών διαιρέσεων, στη δημιουργία νέων αντιθέσεων μεταξύ του λαού ώστε αυτή να βγει για άλλη μια φορά στο απυρόβλητο;

Σε άρθρο της Προλεταριακής Σημαίας καταλήγουμε:

"Έχουμε κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί υπέρ του εμβολιασμού γενικά και του συγκεκριμένου ειδικά. Αυτό δεν μας εμποδίζει να βλέπουμε τις αντιφάσεις, τις αντινομίες και τις αντιθέσεις του συστήματος και του πολιτικού του προσωπικού. Παγκόσμια και στη χώρα μας. Είναι κάτι που δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε καμιά περίπτωση σε «συστράτευση» μαζί του. Ίσα-ίσα οφείλουμε -και αυτό κάνουμε- να του ασκούμε κριτική και πολεμική για τη διαχείριση της πανδημίας και της ζωής μας. Υποχρεωτικότητες κι επιβολές, διαχωρισμοί, απαγορεύσεις και ποινές, δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Στη νέα αντιλαϊκή επίθεση, με αφορμή ή και πρόσχημα την πανδημία, μία είναι η επιλογή μας: να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε και να αναμετρηθούμε με τις δυνάμεις του συστήματος! Είναι ότι καλύτερο έχουμε να προσφέρουμε (και «υγειονομικά») στον λαό μας!"

Ολόκληρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: Οι εμβολιασμοί αφορμή και πρόσχημα για νέους διαχωρισμούς και απαγορεύσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια: