24 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΕΡΓΙΑ | Η νίκη των διανομέων της e-food είναι νίκη όλων των εργαζομένων - Να συνεχίσουμε για την ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη


"Οι αγώνες δε φέρνουν τίποτα", "οι απεργοί ταλαιπωρούν τον κόσμο", λέει η προπαγάνδα του συστήματος, και όχι μόνο του συστήματος. 

"Να ανοίξετε συνεργατική επιχείρηση", λένε διάφοροι καλοθελητές όπως ο Βαρουφάκης. Να αποδεχτούν δηλαδή την εργασιακή πραγματικότητα που επιβάλει το σύστημα και οι κυβερνήσεις του και αν τους δοθεί η ευκαιρία να γίνουν οι ίδιοι αφεντικά!

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καπηλευτεί τη νίκη των εργαζομένων, ώστε να ξεχάσουμε ότι ψήφισε το μισό νόμο Χατζηδάκη, να ξεχάσουμε όσα έκανε ως κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι άλλη: οι διανομείς της e-food νίκησαν, επειδή πάλεψαν. Έδειξαν το δρόμο για όλους τους εργαζόμενους. Ο λαός έστειλε στα τσακίδια τον κοινωνικό αυτοματισμό και στάθηκε στο πλευρό τους. Η οργάνωση και η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε για να ανατραπεί ο νόμος Χατζηδάκη και κάθε άλλος αντεργατικός νόμος που έχει ψηφιστεί και εφαρμοστεί τις τελευταίες δεκαετίες της επίθεσης του συστήματος κατά των εργασιακών δικαιωμάτων. Για να ανατραπεί ότι αντεργατικό έχει επιβάλει η εργοδοσία με ή χωρίς νόμους. Για να κατακτήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με σταθερά ωράρια και αξιοπρεπείς μισθούς. 

Ο αγώνας των διανομέων εμπνέει την εργατική τάξη και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και δίνει θάρρος, ώστε να παλέψουμε σε κάθε χώρο δουλειάς.

Και η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν μαζική και ελπιδοφόρα για τη συνέχεια!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: