11 Οκτωβρίου 2021

ΤΡΙΚΑΛΑ Ι Εντυπωσιακή συγκέντρωση και πορεία εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και τον αυταρχισμό

 



Πολύ υψηλά ποσοστά για τα δεδομένα των Τρικάλων σημείωσε η απεργία που προκήρυξε η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Σχεδόν το 50% των καθηγητών και το 80% των δασκάλων απέργησαν, με πολλά σχολεία να παρουσιάζουν καθολική συμμετοχή.

Μεγάλη σε μαζικότητα και δυναμική σε παλμό ήταν και η απεργιακή συγκέντρωση, καθώς εκατοντάδες εκπαιδευτικοί πλημμύρισαν την πλατεία Ρήγα Φεραίου και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών προπαγάνδισαν όλο το προηγούμενο διάστημα την απεργία, μοίρασαν την προκήρυξη για τον δρόμο που πιστεύουν ότι πρέπει να ακολουθήσει το εκπαιδευτικό κίνημα και συμμετείχαν στην πορεία με πανό και αγωνιστικά συνθήματα.

Η συνέχεια της υπεράσπισης του δικαιώματος στην εκπαίδευση και την δουλειά πρέπει να συνεχιστεί, καθώς η Τράπεζα Θεμάτων, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, οι συμπτύξεις τμημάτων, τα πολυπληθή τμήματα, η εντατικοποίηση των σπουδών και άλλες αντιδραστικές ρυθμίσεις είναι μπροστά μας και πρέπει να τις αντιπαλέψουμε. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις θα κινηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση όλο το επόμενο διάστημα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: