05 Νοεμβρίου 2021

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης η αγωνιστική πολιτική δράση!

 ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ 29ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ! 

Με βασική την υποκριτική κατηγορία περί «παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας», σέρνονται στις 29 του Νοέμβρη σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οι 62 από τους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη του 2020, οι οποίοι είχαν κρατηθεί για ώρες στη ΓΑΔΑ. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 12 σύντροφοί μας, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ), που είχαν αρχικά προσαχθεί από την οδό Γραβιάς, για να μετατραπούν οι προσαγωγές τους σε συλλήψεις, τα μεσάνυχτα της 6ης προς 7η του Δεκέμβρη. Η κατηγορία αφορά «παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα» και της χουντικής έμπνευσης κυβερνητικής απαγόρευσης των δημόσιων συναθροίσεων «άνω των τριών ατόμων», την ημέρα εκείνη της επετείου της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου απ΄ τους αστυνομικούς Κορκονέα και Σαραλιώτη, το Δεκέμβρη του ΄08.

Η δίωξη αυτή είναι μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη! Ως στόχο είχε - και συνεχίζει να έχει - την ποινικοποίηση κάθε προσπάθειας αγωνιστικής έκφρασης και καταγγελίας της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής (με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου), αλλά και συνολικότερα της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής και της επίθεσης στα δικαιώματα λαού και νεολαίας, που συνεχίζεται αμείωτη, της πολιτικής της εξάρτησης και των κινδύνων που εγκυμονεί για τους λαούς, της πολιτικής που διαλύει την περίθαλψη για το λαό εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 και που τον αφήνει έκθετο σ΄ αυτήν. Το γεγονός πως οι σύντροφοί μας καθώς και άλλοι αγωνιστές που συνελήφθησαν σε άλλα σημεία της Αθήνας και δικάζονται στην ίδια δίκη επιδίωξαν, ανοίγοντας ένα πανό, να εκφράσουν προς το λαό αυτή την «προτροπή» αντίστασης και διεκδίκησης, «αρκούσε» για την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους ως λόγος για τη σύλληψή τους. Ενώ τηρούσαν και όλα τα μέτρα προφύλαξης απ’ τον κορονοϊό (μάσκες και αποστάσεις), που δεν τα τηρούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Οι οποίες δημιουργούσαν, με τον κλοιό τους, συνθήκες συνωστισμού. Κάτι που το είδαμε και τότε,  το βλέπουμε έως και σήμερα με την «περικύκλωση» και τις επιθέσεις των ΜΑΤ σε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις.

Είναι αυτή η προβολή της διεξόδου της αντίστασης και της διεκδίκησης για το λαό, ειδικά μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης του συστήματος, φτώχειας, πανδημίας και άγριας αντεργατικής και αντιδημοκρατικής επιβολής, που φοβίζει την κυβέρνηση και συνολικά το σύστημα, γιατί μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο πέρασμα της πολιτικής της. Γι’ αυτό και βρίσκει τρόπους για να την ποινικοποιήσει! Είχαν προηγηθεί βέβαια και οι αντίστοιχες, επίσης χουντικής έμπνευσης, κυβερνητικές απαγορεύσεις συναθροίσεων κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη του 2020, στην Αθήνα, με το όργιο καταστολής στο κέντρο, με ΜΑΤ, χημικά και αύρα ρίψης νερού, καθώς και στα Σεπόλια, με τη σύλληψη της οικογένειας Καττή μέσα στην ίδια την πολυκατοικία όπου μένουν. Αλλά και στη Θεσσαλονίκη, με τις συλλήψεις αγωνιστών φοιτητών, όπου ανάμεσά τους βρισκόταν και σύντροφος μας, και σε άλλες πόλεις. Είχε προηγηθεί επίσης και η απαγόρευση της απεργιακής συγκέντρωσης της γενικής πανελλαδικής απεργίας της 26/11.

Ο προσχηματικός, ψευδεπίγραφος και υποκριτικός χαρακτήρας του κατηγορητηρίου φαίνεται κι απ΄ το γεγονός πως οι συνθήκες κύκλωσης, σύλληψης και πολύωρης κράτησης των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ κάθε άλλο παρά κατάσταση που απέτρεπε τη διάδοση της μολυσματικής νόσου του COVID-19 θύμιζε. Το αντίθετο! Ήταν μια κατάσταση που ευνοούσε τη διάδοση της μολυσματικής νόσου: δημιουργία κλοιού από δεκάδες αστυνομικούς, μεταφορά των προσαχθέντων ανά 6 μέσα στα μικρά βανάκια της αστυνομίας, κράτηση δεκάδων σ’ ένα κελί λίγων τετραγωνικών, χωρίς παράθυρα και αερισμό, μέχρι κάποιοι να μεταφερθούν αλλού ύστερα από διαμαρτυρίες τους, πολλοί αστυνομικοί χωρίς μάσκες, στοίβαγμα σε διαδρόμους και σε γραφεία, μεταγωγή με χειροπέδες, ανά δύο και σε σειρά…

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά! Η συνολική υποκρισία του συστήματος της εκμετάλλευσης και της κυβέρνησής του φαίνεται όταν, την ίδια ακριβώς περίοδο που διώκουν αγωνιστές για «διασπορά μολυσματικής νόσου», καταδικάζουν το λαό, «πριν» και «μετά» απ΄ όλες αυτές τις ημερομηνίες (17/11, 26/11, 6/12), να στοιβάζεται καθημερινά μέσα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε εργοστάσια, που δεν σταματούν βέβαια την παραγωγή τους, σε νοσοκομεία και σε υγειονομικούς χώρους, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους και σε εταιρείες. Για να μη μιλήσουμε για τα περιβόητα πάρτι της πλουτοκρατίας ή για τις εκκλησίες. Ούτε για την κατάσταση των φαντάρων στα στρατόπεδα ή για τα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών ή τις φυλακές.

Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά! Πόσο μάλλον όταν οι διωκόμενοι σύντροφοί μας, αλλά και πολλοί άλλοι αγωνιστές, έχουν πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις μαζί με λαό και υγειονομικούς κι άλλους εργαζόμενους ενάντια στη διάλυση της περίθαλψης, για άνοιγμα ΜΕΘ σε νοσοκομεία, για δωρεάν διαγνωστικά τεστ και αναλώσιμα (μάσκες, απολυμαντικά), για πραγματικά μέσα προστασίας σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, για το δικαίωμα σε μαζικούς δωρεάν εμβολιασμούς. Αυτούς τους αγωνιστές διώκουν ποινικά, ενώ τους επέβαλαν και πρόστιμα των 300 ευρώ για «άσκοπη μετακίνηση»!

Τόσο η οργάνωσή μας όσο και επιτροπές και σχήματα κοινής δράσης έχουν ξεκινήσει μια πλατιά καμπάνια ενάντια στις ποινικές αυτές διώξεις της αγωνιστικής πολιτικής δράσης και στα πρόστιμα, την οποία εντατικοποιούν. Μέσα από ψηφίσματα εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, δημοτικών συμβουλίων και μάζεμα υπογραφών, μέσα από ομιλίες και παρεμβάσεις σε ΜΜΕ, στο ραδιόφωνο και στο διαδίκτυο, μέσα από εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις και αφίσες, σκοπεύουν να αναδείξουν πλατιά το ζήτημα των πολιτικών αυτών διώξεων, καταγγέλλοντάς τες στο λαό. Ζητώντας ταυτόχρονα τη στήριξη και την αλληλεγγύη κάθε δημοκρατικού ανθρώπου, κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου του λαού, εργαζόμενου και νεολαίου. Γιατί εκτός από έκφραση αλληλεγγύης, αποτελεί κάτι που τον αφορά άμεσα! Γιατί η πολιτική της φασιστικοποίησης του συστήματος, των απαγορεύσεων διαδηλώσεων, απεργιών, συνδικαλισμού, διάδοσης ιδεών, στρέφεται κυρίως ενάντιά του! Να καταρρεύσει το προσχηματικό κατηγορητήριο! Να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι αγωνιστές της δίκης της 29 Νοέμβρη καθώς και όλοι όσοι δικάζονται σε ανάλογες δίκες! Να αποσυρθούν άμεσα όλα τα πρόστιμα!

Γιάννης Βάρλας, διωκόμενος

Αναδημοσίευση από Προλεταριακή Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια: