04 Δεκεμβρίου 2021

ΧΑΝΙΑ: 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 6 μ.μ. Πλατεία Αγοράς διαδηλώνουμε: Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει

Η δολοφονία του νεαρού Ρομά, Νίκου Σαμπάνη πριν ένα μήνα από καταιγιστικά πυρά της αστυνομίας, συνάδει με την πολιτική που βρίσκει λεφτά για προσλήψεις αστυνομικών και αγορά περιπολικών, αλλά θεωρεί σπατάλες τα λεφτά για γιατρούς- νοσοκόμους- ασθενοφόρα και γενικά για το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν πρόληψη και περίθαλψη.

Γενικότερα η πορεία των εξελίξεων από την 6 Δεκέμβρη του 2008 μέχρι σήμερα απέδειξε πως η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν μια κακιά στιγμή. Το σύστημα χρόνο με το χρόνο εντείνει την εκμετάλλευση, απλώνει τη φτώχεια και κατακρεουργεί τα δικαιώματα εργαζόμενων και νεολαίας.

Μετά τα μνημόνια και το νόμο Χατζηδάκη η ακρίβεια κάνει τους μισθούς φτώχειας μισθούς πείνας και πολυτέλεια για τους λίγους την περίθαλψη, τις σπουδές των παιδιών και εν τέλει το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή πόσο μάλλον σε μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Όμως οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο της κοινωνίας και οι νέοι που θέλουν να σπουδάσουν, να δουλέψουν και να ζήσουν πνίγονται από την αδικία και σ’ αυτές τις συνθήκες η αντίσταση γίνεται ανάγκη ζωής. Αυτή η ανάγκη είναι πολύ πιο ισχυρή από δίκες, δακρυγόνα, απαγορεύσεις διαδηλώσεων και απεργιών.

Η θέληση για ζωή της εργαζόμενης πλειοψηφίας, ήδη γεννά αντιστάσεις που αποδείχνουν τη δύναμή τους όπως ο ξεσηκωμός της νεολαίας την περασμένη άνοιξη με κορύφωση τη Νέα Σμύρνη, οι απεργίες σε Cosco, e-food, κ.λπ.

Η διαδήλωση, η απεργία και συνολικά η πάλη του λαού που το σύστημα θέλει να απαγορεύσει όταν βρίσκει το δρόμο της θα εγγράφει συνεχώς παρακαταθήκες για την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών που καταδυναστεύουν σήμερα τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ταυτόχρονα θα σπάει κάθε φορά την κρατική τρομοκρατία και τη φασιστικοποίηση που συνοδεύει πάντα την πολιτική όλα στο κεφάλαιο και της επικίνδυνης εμπλοκής στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.


Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανιά 4-12-2021




Δεν υπάρχουν σχόλια: