13 Μαρτίου 2022

Αλεξανδρούπολη: Μαζική, μαχητική αντιπολεμική -αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ενάντια στις βάσεις του θανάτου και τον πόλεμο! (Φωτογραφίες+βίντεο)


Μαζική, μαχητική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ενάντια στις ΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου, στον πόλεμο στην Ουκρανία και τον ανταγωνισμό ΗΠΑ-Ρωσίας, στη μετατροπή της πόλης και της χώρας σε ορμητήριο του Αμερικανατοϊκού ιμπεριαλισμού, ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η διαδήλωση προετοιμάστηκε και οργανώθηκε με συσκέψεις τόσο στην Αλεξανδρούπολη, όσο και στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή δυναμικού από τις πόλεις της Θράκης, τη στήριξη με ψηφίσματα από μαζικούς φορείς, και την κοινή δράση σε όποιο επίπεδο ήτανε πολιτικά εφικτό. Το ΚΚΕ(μ-λ) και οι Αγωνιστικές Κινήσεις συμμετείχαν σε όλες τις διαδικασίες και “έβαλαν πλάτη” για την επιτυχία της κινητοποίησης, η οποία κρίνεται ιδιαίτερα πετυχημένη.

Πάνω από 200 διαδηλωτές, σημαντικός όγκος για τα δεδομένα της πόλης, διαδήλωσαν μαχητικά και με παλμό από το Πάρκο Ανεξαρτησίας μέχρι το Λιμάνι που έχει μετατραπεί σε κόμβο θανατικού και σιδερικών, και φωνάξαν αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης. Μια διαδήλωση που έκανε αίσθηση στους κατοίκους που δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι η πόλη τους έχει εμπλακεί άμεσα στις εξελίξεις, και έκανε δυνατό να ακουστεί η “άλλη” φωνή στην πόλη, η φωνή της πάλης ενάντια στους φονιάδες, την εξάρτηση, την αλληλοσφαγή των λαών, τον εθνικισμό. Η διαδήλωση συνοδεύτηκε από αφισοκόλληση, μοίρασμα προκηρύξεων και διακίνηση της “Προλεταριακής Σημαίας”.







Συμμετείχαν με μπλοκ το ΚΚΕ(μ-λ) και οι Αγωνιστικές Κινήσεις με αξιόλογη συγκρότηση, ο Αντιπολεμικός Συντονισμός Έβρου, το ΝΑΡ και η νΚΑ, η ΑΕΡΑΣ-ΕΑΑΚ, ενώ στήριξαν σχήματα των ΕΑΑΚ και αυτόνομες-αναρχικές συλλογικότητες από την περιοχή της Θράκης.

Συνέχεια δίνεται με νέο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 17/3, στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: