06 Ιουλίου 2022

ΧΑΝΙΑ| Πίσω από τις διώξεις βρίσκεται η πολιτική της βαρβαρότητας!

    
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7/7 19:00 στην πλατεία Αγοράς

Το σύρσιμο στα δικαστήρια των 8 φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης με κατηγορίες για κακουργήματα επειδή κινητοποιήθηκαν με το σύλλογο τους, πρέπει να καταδικαστεί πλατιά και στο δρόμο από κάθε δημοκράτη-ισσα στη πόλη μας.

Πίσω από τις διώξεις βρίσκεται η πολιτική του συστήματος που στοχεύει να φιμώσει εν τη γενέσει της, κάθε αμφισβήτηση της βαρβαρότητας που βιώνουν σήμερα τα λαϊκά στρώματα, ανάμεσα τους και η σπουδάζουσα νεολαία.

Καταργούν το λαϊκό άσυλο και βάζουν την αστυνομία μέσα στις σχολές. Χτυπάνε την αγωνιστική συγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων για να τους μετατρέψουν σε συμβουλάτορες του υπουργείου και των πρυτανικών αρχών.

Νομοθετείται η απαγόρευση των διαδηλώσεων, οι απεργίες βγαίνουν παράνομες ενώ τα σωματεία των εργαζομένων πρέπει να προσαρμοστούν στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.

Δε πρόκειται για το βίτσιο ενός υπουργού ή μιας κυβέρνησης. Είναι η κλιμάκωση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής στις νέες συνθήκες. Είναι μια πολιτική που στο ένα χέρι κραδαίνει ρόπαλο και με το άλλο ποτίζει δηλητήριο. Από τη μία ξυλοφορτώνουν  τη νεολαία όταν διαδηλώνει, σέρνουν το λαό στα δικαστήρια όταν αγωνίζεται, ενώ από την άλλη κηρύττουν το σκύψιμο του κεφαλιού στα ντόπια και ξένα αφεντικά.

Σπέρνουν το μίσος για τους γείτονες λαούς ενώ διδάσκουν την υποτέλεια στους ιμπεριαλιστές φονιάδες. Όλα για να αποδεχτούμε τη μοίρα των ταξικών φραγμών, της φτώχειας, των πολεμικών σφαγείων τον 21ό αιώνα.

Τα φοιτητοδικεία που στήνονται στη πόλη μας υπηρετούν αυτή ακριβώς την πολιτική. Μια πολιτική που πάει χέρι-χέρι με την θεσμοθέτηση της πιο άγριας ταξικής εκμετάλλευσης και με τη μετατροπή όλης της χώρας σε ένα απέραντο ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Μια πολιτική που επί της ουσίας στηρίζεται από όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό, είτε βρίσκεται στη κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.

Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν και σέρνουν φοιτητές σε δίκες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το λαό και τη νεολαία. Οι απαντήσεις από τη πλευρά του κινήματος δε χωράν σε εκλογικές λύσεις. Βρίσκονται  στην ανάπτυξη των μαζικών αγώνων για σπουδές, δουλειά, ελευθερίες, ειρήνη.

  • Να αποσυρθούν όλες οι διώξεις!
  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή!

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: