30 Ιανουαρίου 2023

ΑΘΗΝΑ | Ανταπόκριση από τη σημερινή δικάσιμο των 11 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών


Άρχισαν τις απολογίες τους ενώπιον του 5μελους Εφετείου που συνεδριάζει στις Φυλακές Κορυδαλλού οι 11 Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές που κατηγορούνται για την υπόθεση της οδού Αυλώνος στα Σεπόλια πριν λίγα χρόνια. Σήμερα ολοκλήρωσαν την απολογία τους οι 2 πρώτοι, εκ των οποίων ο ένας μπορεί να θεωρηθεί και ο βασικός κατηγορούμενος. Και οι δύο αναφέρθηκαν σε συντομία στην κατάσταση στην Τουρκία που τους οδήγησε στην πολιτική προσφυγιά. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ο καθένας στη ζωή του, στο πώς βρέθηκαν στη χώρα μας, το 1995 και το 1999 αντίστοιχα, καθώς επίσης και στον βιοπορισμό και την πολιτική δράση που αναπτύσσουν από τότε μέσα από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν αλλά και τον Σύλλογο ΚΑΠΑ με έδρα στην Αθήνα. Ανέπτυξαν τις στενές σχέσεις τους με τις Οργανώσεις της Αριστεράς και τα Συνδικάτα στη χώρα μας, τις εκδοτικές προσπάθειες μέσω κυρίως του Περιοδικού Ο ΑΓΩΝΑΣ και την συμμετοχή τους στο φως της μέρας, στις κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και απεργίες που πραγματοποιούνται.

Για τα συγκεκριμένα γεγονότα των Σεπολίων, αρνήθηκαν ότι ανήκουν στην οργάνωση που αναφέρεται στη δικογραφία, τόνισαν ότι είναι αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες και τους έχει χορηγηθεί καθεστώς προστασίας και ταυτότητα πολιτικού πρόσφυγα. Ο βασικός κατηγορούμενος απέδωσε τα ευρήματα του οικήματος των Σεπολίων σε δύο Κούρδους που φιλοξενήθηκαν εκεί και στη συνέχεια έφυγαν στη Ευρώπη, χωρίς να δώσει τα στοιχεία τους που γνωρίζει. Ο δεύτερος δήλωσε ότι δεν είχε καμία γνώση για την ύπαρξη και το περιεχόμενο του σάκου που βρέθηκε στο υπόγειο τούνελ της προαναφερθείσας διώροφης κατοικίας.

Η δίκη θα συνεχιστεί μεθαύριο Τετάρτη, όπου είναι πιθανόν να ολοκληρωθούν οι συντομότερες, όπως εικάζεται, απολογίες των υπολοίπων 9 κατηγορουμένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: