02 Φεβρουαρίου 2023

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών | ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ "GREEN PROPERTIES"


Μαζική κινητοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31-01-23 έξω από τα γραφεία της τεχνικής εταιρίας Green Properties στην Καλλιθέα στην Αθήνας μετά την ανακοίνωση 11 εκδικητικών απολύσεων.  Το επόμενο ακριβώς πρωί το ΣΜΤ και αλληλέγγυος κόσμος με άμεσα αντανακλαστικά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και βρέθηκε έξω από τα γραφεία της  εταιρείας διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων και την  ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων.  Η διοίκηση της εταιρίας με τη γνωστοποίηση της κινητοποίησης αποφάσισε την τηλεργασία όλων των εργαζομένων μη θέλοντας οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να έρθουν σε επαφή με τους απολυμένους, την κινητοποίηση και το σωματείο. Παράλληλα κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις να φυλάνε τα άδεια κτίρια για να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους και τον αλληλέγγυο κόσμο. Αυτές είναι συνήθης πρακτικές της εργοδοσίας αλλά δε θα καταφέρει να εμποδίσει την οργάνωση των εργαζομένων.

Παρακάτω παραθέτουμε κομμάτια από το δελτίου τύπου του ΣΜΤ:

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εργοδοσία όχι μόνο  αρνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Σωματείο, αλλά «υποδέχθηκε» τα συγκεντρωμένα μέλη του με αστυνομικές δυνάμεις και μπράβους, στα κενά από εργαζόμενους γραφεία. Για να εξασφαλίσει μάλιστα ότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της εταιρείας δε θα έρθουν σε επαφή με τους συγκεντρωμένους και τον κίνδυνο να «μολυνθούν» από το μικρόβιο της διεκδίκησης ανθρώπινων όρων εργασίας και αμοιβής, προέβη σε εκτεταμένη εφαρμογή τηλεργασίας για σήμερα 31-01-2023, όπου ήταν εφικτό, ενώ στους υπόλοιπους εργαζόμενους έδωσε οδηγία για προσέλευση στην εργασία αργότερα μέσα στη μέρα.

Η ταυτόχρονη απόλυση 11 εργαζόμενων για εκδίκηση της διοίκησης της Green Properties είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα του κλάδου και  στοχεύει στην επιβολή κλίματος τρομοκρατίας στο σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας. Όμως είναι η ένταση της εκμετάλλευσης με εντατικοποίηση της εργασίας και ανύπαρκτα δικαιώματα που τροφοδοτεί την αμφισβήτηση αυτής της ζοφερής πραγματικότητας και τη συλλογική διεκδίκηση των εργαζόμενων.


Αυτήν την πραγματικότητα αμφισβήτησαν οι συναδέλφισσες/οι μας στην Green Properties: των μηνιαία ανανεούμενων συμβάσεων για μισθούς «φιλοδωρήματα», της καθυστέρησης καταβολής του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών για το μπλοκάκι, της παραβίασης των αδειών και του ωραρίου, της εντατικοποίησης.

Επέλεξαν να βγουν μπροστά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και «τιμωρήθηκαν» προς παραδειγματισμό των υπολοίπων για την επιλογή τους αυτή. Ωστόσο γνωρίζουμε καλά ότι η αποφυγή της σύγκρουσης με τα συμφέροντα της εργοδοσίας έχει εν τέλει πολλαπλάσιο και μόνιμο κόστος, καθώς ενισχύει την ολοένα αυξανόμενη εργοδοτική επίθεση απέναντι μας.

Η διοίκηση της Green Properties μπορεί να δείχνει αμείλικτο προσωπείο, αρνούμενη ακόμα και να αποδεχτεί την ύπαρξη του Σωματείου, δεν είναι όμως άτρωτη. Ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών δηλώνουμε ότι ο αγώνας για την ακύρωση των απολύσεων, για την κατοχύρωση αυξήσεων μισθών και δικαιωμάτων σε κάθε κάτεργο όπως της Green Properties είναι ταυτόχρονα αγώνας για το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου ώστε να αποτραπεί η επέκταση της αντεργατικής πολιτικής και θα συνεχιστεί για τη δικαίωσή μας. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Να αψηφήσουν την τρομοκράτηση των ατομικών «ανακρίσεων» για να ανακαλέσουν την υπογραφή τους απ’ τα συλλογικά τους αιτήματα, της δουλειάς με «επιστάτη» πάνω απ’ το κεφάλι τους. Όλοι ενωμένοι είμαστε πολύ πιο δυνατοί απ’ την εργοδοσία.

Η εργοδοτική τρομοκρατία, ο νόμος Χατζηδάκη αλλά και καμία διάταξη από το νομικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούν να εμποδίσουν τον αγώνα μας ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη διεκδίκηση υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατοχυρωμένα δικαιώματα και ουσιαστικές αυξήσεις.

Να ανακληθούν τώρα οι έντεκα εκδικητικές απολύσεις!

Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων της GREEN PROPERTIES


Αναδημοσίευση από Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: