10 Μαρτίου 2023

Συνέχεια στη δίκη των 11 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών - επόμενο ραντεβού την Δευτέρα 13/3

Ολοκληρώθηκαν σήμερα 10/3/23 οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, στη γνωστή δίκη σε 2ο βαθμό των αγωνιστών που είχαν πρωτόδικα καταδικαστεί σε πολυετείς καθειρξεις. Αφού συντάχθηκαν όλες με την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, έμειναν σε μια σειρά πραγματικά και νομικά ζητήματα. Άσκησαν έντονη κριτική στην πρωτόδικη απόφαση, αποδομωντας μια προς μια τις χαλκευμένες κατηγορίες. Κατέδειξαν τη σκευωρία από πλευράς των διωκτικών αρχών και την εμμονή, εμπάθεια, στοχοποίηση και εκδικητικότητα του ελληνικού κράτους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, στο πλαίσιο των αγορεύσεων αυτών, στα πολιτικά δεδομένα που βασίζονται στην εγκληματικοποιηση-ποινικοποιηση της πολιτικής δράσης των αγωνιστών αυτών, σε μια προσπάθεια να συνδεθούν με την τρομοκρατία αγωνιστές ενάντια στο φασισμό, που δηλώνουν κομμουνιστές μαρξιστές-λενινιστες. Μάλιστα, όλες κατέρριψαν με στοιχεία την οποιανδήποτε σύνδεση του οπλισμού που βρέθηκε στο οίκημα της οδού Αυλώνος στα Σεπόλια με την προσπάθεια υπονόμευσης της έννομης τάξης στην Ελλάδα και θέσης σε κίνδυνο του ελληνικού λαού! 

Μετά από τη σημερινή δικάσιμο και την εξέλιξη της όλης δίκης στο 5μελες Εφετείο κακουργημάτων, μόνο πολιτικές σκοπιμότητες θα μπορούσαν να καταδικάσουν τους 11 αγωνιστές για τα αδικήματα που τους αποδίδονται, πλην της οπλοκατοχής του πρώτου εξ αυτών. Η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα στις 11.30πμ στον ίδιο χώρο, όπου αναμένεται και η διάσκεψη του δικαστηρίου και πιθανά η απόφαση. Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές!


Δεν υπάρχουν σχόλια: