ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

30 Ιουνίου 2023

Θεσσαλονίκη | Ανταπόκριση από την συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 6 συλληφθέντες της πορείας του Πολυτεχνείου του 2020!


Για την Παρασκευή 30/6/23, είχε οριστεί η δίκη των 6 συλληφθέντων της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου του 2020. Από τις 9:00 το πρωί αρκετός κόσμος και αριστερές οργανώσεις είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και είχαν συγκεντρωθεί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ως ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες και με το αίτημα να αθωωθούν και να παρθούν πίσω οι ανυπόστατες κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί! Με πανό συμμετείχαν στη συγκέντρωση η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Διαδηλωτών και Διαδηλωτριών της Πορείας του Πολυτεχνείου, το ΚΚΕ(μ-λ) και το ΜεΡΑ-25. Η δίκη πήρε εκ νέου αναβολή για τις 27 Φεβρουαρίου του 2024.


Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της συγκέντρωσης, αστυνομικά μπλόκα στήθηκαν σε σημεία κεντρικών οδών και αστυνομικοί έλεγχοι σε ταυτότητες και τσάντες διενεργήθηκαν σε νεολαίους καθώς αποχωρούσαν από τα Δικαστήρια(!), με ξεκάθαρο σκοπό - για άλλη μια φορά - την τρομοκράτηση του κόσμου!


Οι 6 συλλήψεις, αλλά και τα 60 περίπου πρόστιμα που κόπηκαν σε διαδηλωτές στις 17 Νοέμβρη του 2020, εντάσσονται στο συνολικό κλίμα τρομοκρατίας και απαγορεύσεων που η κυβέρνηση της ΝΔ είχε επιβάλλει εν μέσω πανδημίας με το πρόσχημα της "υγειονομικής προστασίας". Στην συγκεκριμένη διαδήλωση, μάλιστα, έγινε και η πρώτη εφαρμογή στην πόλη του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, όπου κόπηκε το πρόστιμο των 3000€ σε έναν από τους συλληφθέντες, ως "διοργανωτή" της πορείας. Οι απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, η άγρια καταστολή και η τρομοκρατία που βίωσε ο λαός μας εκείνο το διάστημα ήταν πρωτοφανή, ωστόσο κατάφερε να τα σπάσει στην πράξη και να υπερασπιστεί το δικαίωμά του σε ψωμί-παιδεία-υγεία-ελευθερίες!


Η τρομοκρατία και ο περιορισμός των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού και της νεολαίας οξύνονται όλο και περισσότερο και πάνε χέρι-χέρι με το συνολικό χτύπημα των δικαιωμάτων μας. Νόμοι ενάντια στην απεργία και τον συνδικαλισμό, απαγόρευση της πολιτικής έκφρασης, ποινικοποίηση των σωματείων και των συλλόγων μας, εφαρμογή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και ακραία όξυνση της καταστολής! Χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα, μάλιστα, αποτελούν τα ακραία πρόστιμα που κόπηκαν σε οργανώσεις της αριστεράς για αφισοκολλήσεις και ανάρτηση προεκλογικού υλικού εν μέσω της προεκλογικής περιόδου - μεταξύ αυτών και στο ΚΚΕ(μ-λ).

Επομένως, η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στους 6 συλληφθέντες του Πολυτεχνείου του 2020, δεν μένει εκεί! Αποτελεί υπεράσπιση του δικαιώματός μας στη διαδήλωση, στην απεργία, στην πολιτική μας έκφραση. Αποτελεί υπεράσπιση του δικαιώματός μας σε ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες!

Επόμενο ραντεβού στις 27 Φεβρουαρίου του 2024, αλλά και στους καθημερινούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας!










Δεν υπάρχουν σχόλια: