ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10), ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (3/10)

27 Ιουνίου 2023

Θεσσαλονίκη | Κι άλλη εργοδοτική δολοφονία· στο δρόμο κερδίζεται η δουλειά με δικαιώματα

Κανονικά προχωρούν οι θάνατοι των εργαζομένων, και πριν και κατά τη διάρκεια και μετά τις εκλογές. Ακριβώς επειδή η πολιτική κάθε κυβέρνησης είναι να διαλύει κάθε εργατικό δικαίωμα, και ειδικά τα μέτρα προστασίας που κοστίζουν τόσο ακριβά για την εργοδοσία. Δεν κοστίζει, βέβαια, ο θάνατος του εργαζόμενου, άρα ούτε και του 55χρονου διανομέα που σκοτώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, επί της Τσιμισκή, όταν τον παρέσυρε άλλο όχημα και κατέληξε κάτω από ένα λεωφορείο.

Η έλλειψη μέτρων προστασίας, τα εξαντλητικά ωράρια και γενικά η παντελής αδιαφορία κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι που οδήγησε και σε αυτόν τον θάνατο. Τους βαφτίζουν «εργατικά ατυχήματα», μας λένε πως είναι η κακιά η ώρα, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι εργοδοτικές δολοφονίες και μάλιστα προδιαγεγραμμένες.

Ο λαός θα πρέπει να βγει στο δρόμο και να καταδικάσει και αυτή τη δολοφονία, να απαιτήσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα προστασίας, μισθό και δικαιώματα. Στο δρόμο κερδίζεται το δίκιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: