ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

07 Ιουλίου 2023

Μαζική και δυναμική πορεία στον Πειραιά ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών (βίντεο)

Μαζική ήταν η συγκέντρωση που αναγκάστηκε να καλέσει η ΕΛΜΕ Πειραιά για σήμερα Παρασκευή 7/7/2023 ενάντια στις διώξεις 7 εκπαιδευτικών που ασκήθηκαν από τον ΔΔΕ Πειραιά μία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία και δυναμική η διαδήλωση που ακολούθησε στους δρόμους του Πειραιά. Είχε προηγηθεί η κινητοποίηση της προηγούμενης Παρασκευής 30/6, δηλαδή την επόμενη μέρα που έγιναν γνωστές οι διώξεις, στην οποία με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ, η ΕΛΜΕ δεν συμμετείχε. Την πρώτη άμεση απάντηση στις διώξεις διοργάνωσε το ενιαίο σχήμα της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής. Οι πρωτοβουλίες που πήρε, είχαν ως αποτέλεσμα να πιεστεί η ΕΛΜΕ και να καλέσει στη σημερινή κινητοποίηση. Η επιτυχία της οφείλεται στη δράση του σχήματος της ΕΑΑ και των ΑΚΕ που συμμετέχουν σε αυτό, που έχοντας εμπιστοσύνη στον κλάδο, έθεσαν τη λογική της κινηματικής απάντησης.

Οι τοποθετήσεις όσων μίλησαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και τα συνθήματα των διαδηλωτών έστειλαν σαφές μήνυμα πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι διώξεις, όπως γράφουν καθαρά οι ανακοινώσεις του ενιαίου σχήματος ΕΑΑ και των Αγωνιστικών Κινήσεων(δείτε εδώ κι εδώ), είναι πολιτικές, στοχοποιούν πρωτοπόρους αγωνιστές και θέλουν να υποτάξουν όσους αγωνίζονται, όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά παντού.

Οι πάνω από τριακόσιοι εκπαιδευτικοί που διαδήλωσαν σήμερα στον Πειραιά, σε μια περίοδο που τα σχολεία έχουν κλείσει, είναι ένα πρώτο σημαντικό μήνυμα του κλάδου των εκπαιδευτικών. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, (που πάλι απουσίαζε) και η κυβέρνηση που είναι ο εντολέας του, τα έχουν βάλει με δύσκολο αντίπαλο. Οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν ένα κοινωνικό πισωγύρισμα σε εποχές διώξεων λόγω πολιτικών φρονημάτων. 

Με ψηφίσματα η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ αλλά και πλήθος άλλα σωματεία, συλλογικότητες, παρατάξεις, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.

Με αλληλεγγύη και ενότητα θα συνεχιστούν και θα πυκνώσουν οι αγώνες για να σταματήσει κάθε δίωξη. Μέχρι τότε, κανένας εφησυχασμός. Στον δρόμο θα σπάσει η τρομοκρατία και η κυβέρνηση θα σπάσει τα μούτρα της.


Βίντεο: Η Χρύσα Χοτζόγλου ως εκπρόσωπος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών


Βίντεο: Από τη διαδήλωση στους δρόμους του Πειραιά


Δεν υπάρχουν σχόλια: