ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10), ΠΑΤΡΑ (5/10), ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (3/10)

15 Ιανουαρίου 2024

ΛΑΡΙΣΑ | Εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού στις 14/1

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού την Κυριακή
14 Γενάρη στην Λάρισα.

Η εισήγηση που έγινε από την σ. Λίτσα Σαπουνά επικεντρώθηκε από την μία στην συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας από το κράτος–δολοφόνο με την πλήρη στήριξη των Αμερικάνων και των υπόλοιπων ιμπεριαλιστών ενώ από την άλλη τονίστηκε η μεγάλη αντίσταση των Παλαιστινίων που δυσκολεύει τους στόχους σιωνιστών – ιμπεριαλιστών και ξεσηκώνει διεθνές κίνημα συμπαράστασης. Σημαντικό μέρος της εισήγησης ανάλυσε το ζήτημα του τι σημαίνει ανεξάρτητη Παλαιστίνη, από τον Ιορδάνη ποταμό έως την Μεσόγειο, κόντρα στα ψευδεπίγραφα «δύο κράτη» που στην ουσία καταργούν το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού σε ελεύθερη πατρίδα. Αναδείχθηκαν οι εγκληματικές ευθύνες της ντόπιας άρχουσας τάξης, της κυβέρνησης και του αστικού πολιτικού συστήματος που στηρίζουν την σφαγή των σιωνιστών και στέλνουν φρεγάτες στην περιοχή για να «συνδράμουν» στα σιωνιστικά – ιμπεριαλιστικά σχέδια και παραχωρούν την Σούδα για πολεμικές εξορμήσεις. Τέλος τονίστηκε η αναγκαιότητα για την ανάπτυξη μαζικού κινήματος αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, κίνημα αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρέμβαση συναγωνιστή Παλαιστίνιου εργαζόμενου που έκανε μία αναλυτική τοποθέτηση για τις σημαντικές επιτυχίες της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέναντι στους εισβολείς – κατακτητές ενώ τόνισε την σημασία του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για την αφύπνιση των λαών. Απάντησε και στην προπαγάνδα των σιωνιστών ότι η Αντίσταση χρησιμοποιεί τα γυναικόπαιδα για «ασπίδα» για να δικαιολογήσουν την γενοκτονία που πραγματοποιούν, λέγοντας: «Οι Παλαιστίνιοι αγωνιστές πολεμούν για να υπερασπίσουν τους γονείς τους και τα παιδιά τους από τους σιωνιστές δολοφόνους, είναι δυνατόν να τα χρησιμοποιούν για ασπίδα;»

Στην συζήτηση που ακολούθησε οι τοποθετήσεις κινήθηκαν στην αναγκαιότητα της ανάπτυξης του κινήματος αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού στην χώρα μας , σε σύνδεση με την πάλη ενάντια σε ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ, για να φύγουν οι βάσεις, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: