ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

11 Ιανουαρίου 2024

ΑΘΗΝΑ | Μαζική η πορεία ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Πολύ μαζική ήταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11/1, που κατήγγειλε την αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νομοσχέδιο Πιερρακάκη. Μια μαζική πρώτη απάντηση μετά από έναν γύρο, κατά πλειοψηφία, μαζικών γενικών συνελεύσεων. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, καταλήψεις σχολείων, σωματεία εκπαιδευτικών καθώς και μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συγκροτήσαμε μαζικό μπλοκ, από φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους. Με τα συνθήματά μας υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα της νεολαίας και του λαού σε δωρεάν σπουδές, χωρίς ταξικούς φραγμούς. Στη διαδήλωση συμμετείχε και η Μαθητική Αντίσταση μοιράζοντας προκήρυξη.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν προκλητική με δυνάμεις των ΜΑΤ να περικυκλώνουν ορισμένα μπλοκ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες των δήθεν συγκρούσεων των διάφορων σχημάτων ΕΑΑΚ και αναρχίας με την αστυνομία, στο όνομα των φοιτητικών συλλόγων. Αυτό έδειξε για άλλη μια φορά την ευκολία με την οποία αυτά παρακάμπτουν τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και προσπαθούν να προωθήσουν μια εικόνα μαχητικότητας, η οποία δεν ανταποκρίνεται και δεν βοηθά ούτε λίγο το κίνημα.

Ο μόνος δρόμος για το φοιτητικό κίνημα, να διακόψει τις συζητήσεις για τον κατακερματισμό των πτυχίων, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την περεταίρω εντατικοποίηση, είναι να καλεστούν ακόμα περισσότερες συνελεύσεις, να γίνουν καταλήψεις και διαδηλώσεις. Οι φοιτητές δεν πρέπει να στηρίζονται στις διάφορες δηλώσεις των καθηγητών που υπερασπίζονται το άρθρο 16 για δικά τους συμφέροντα. Οι σπουδές είναι λαϊκή υπόθεση, για αυτό ο λαός και η νεολαία πρέπει να ξεχυθεί στους δρόμους και να διεκδικήσει τα δικαιώματά της!

1 σχόλιο:

θανασης Αν (πανθηρας*29) είπε...

Οι διαδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις ήταν μαζικές και δυναμικές.... Θα διαφωνήσω ότι δεν χρειάζονται έστω και συμβολικές συγκρούσεις αλλά αυτό που απαιτείται είναι η παραπέρα μαζικοποίηση και πολιτικοποίηση του κινήματος. Ταυτόχρονα να μπουν στον αγώνα και το εργατικό - λαικο κίνημα που με τρόπο ενιαίο και δράση θα ανατρέψει τα σχέδια της ΝΔ... Η ΝΔ έτσι κι αλλιώς θα τα βρει σκούρα αλλά το ζητούμενο είναι η μη κατάθεση του νομοσχεδίου....