19 Φεβρουαρίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Νέα κινητοποίηση στο ΕΚΕΤΑ Τετάρτη 21/2 στις 8:30

Η κοινή σύσκεψη των σωματείων (ΣΜΤ, ΣΕΤΗΠ, ΣΕΡΕΤΕ) και εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε Δευτέρα 12/2 αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στο ΕΚΕΤΑ ενάντια στις απολύσεις τουλάχιστον 15 συναδέλφων μας. Σημαντική ήταν η μαζική συμμετοχή εργαζόμενων του ΕΚΕΤΑ που πήραν το λόγο και αποτύπωσαν τόσο την εργασιακή ανασφάλεια και εκμετάλλευση που σημαίνει το μπλοκάκι και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όσο και την αγωνιστική τους διάθεση για συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις.



Η κινητοποίηση των σωματείων και η οργάνωση στη βάση των εργαζομένων είναι αυτή που μπορεί να χτίσει τείχος προστασίας απέναντι στις απολύσεις και να βάλει τις βάσεις για την επιβολή των δίκαιων διεκδικήσεων του εργατικού κινήματος.

Η πρώτη μαζική κινητοποίηση στις 31/1 έσπασε τη βιτρίνα του “εργασιακού παραδείσου” και έδειξε το δρόμο της συλλογικής και αγωνιστικής απάντησης απέναντι στην εργοδοσία.

Να δώσουμε μαχητική συνέχεια στην προηγούμενη πετυχημένη κινητοποίηση. Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση Τετάρτη 21/2 στις 8:30 έξω από το ΕΚΕΤΑ και διεκδικούμε:

- Να σταματήσουν οι απολύσεις

- Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων

- Να καταργηθεί το μπλοκάκι

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

- Συλλογικές Συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς



Δεν υπάρχουν σχόλια: