23 Φεβρουαρίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στην ΤΟΥΜΠΑ για τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις το Σάββατο 24 Φλεβάρη 11.00 πμ

40 με 50 χιλιάδες πλειστηριασμοί σχεδιάζεται να γίνουν μέσα στο 2024. Η λαϊκή κατοικία βρίσκεται στο στόχαστρο. Σπάνε πόρτες αξημέρωτα και πετούν στον δρόμο εργαζόμενους, συνταξιούχους, οικογένειες. Αρπάζουν τα σπίτια και τα χαρίζουν στα κοράκια των funds, συλλαμβάνουν και διώκουν, όσους αρνούνται να βγουν από το σπίτι τους. Η κυβέρνηση στέλνει τους  κλητήρες με τις εισαγγελικές εντολές έξωσης και την αστυνομία, για να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική της.

Σε αυτή τη δύσκολη για τον λαό συγκυρία, το δικαίωμα της λαϊκής στέγης είναι ανάγκη να γίνει πραγματικά υπόθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.  

Με την αντίληψη ότι «η στέγαση είναι καθολικό δικαίωμα – Μαζικοί αγώνες ενάντια στις εξώσεις, τους πλειστηριασμούς και τα ακριβά νοίκια», οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε  κινητοποίηση το Σάββατο 24 Φλεβάρη 11.00 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

Η ανακοίνωση της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) εδώ:


Αρπάζουν  σπίτια – πετούν στο δρόμο  λαϊκές οικογένειες.

Ο λαός στους δρόμους να αντισταθεί!

Σπάνε πόρτες αξημέρωτα και πετούν στον δρόμο εργαζόμενους, συνταξιούχους, οικογένειες. Αρπάζουν τα σπίτια και τα χαρίζουν στα κοράκια των funds, συλλαμβάνουν και διώκουν, όσους αρνούνται να βγουν από το σπίτι τους. Η κυβέρνηση στέλνει τους  κλητήρες με τις εισαγγελικές εντολές έξωσης και την αστυνομία, για να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική της. Οι μεν ως ιμάντες μεταφοράς  των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων και οι δε ως όργανα άσκησης της κρατικής βίας. Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει θα έρχεται αντιμέτωπος με τους νόμους, τους δικαστές και τους αστυνόμους. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, όσο κι αν κλαψουρίζουν για την προστασία της πρώτης κατοικίας, χρησιμοποιούν τους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις και την πολιτική εκτίναξης των ενοικίων, σαν εργαλεία για την αναδιανομή του πλούτου, για να υπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζών, των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοϊδιοκτητών. Επιτίθενται με μανία στο βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.  Με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν φτιάξει ένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο, έχουν στήσει εταιρείες – κοράκια, κατάσχουν κινητή και ακίνητη περιουσία των μεροκαματιάρηδων, βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών, ακόμα κι αν πρόκειται για την πρώτη ή και την μοναδική κατοικία.

Το πρόβλημα οξύνθηκε την περίοδο των μνημονίων, όταν εντάθηκε η επίθεση στα λαϊκά εργατικά εισοδήματα με τη δικαιολογία της κρίσης και του χρέους.  Τότε που μειώθηκαν δραματικά μισθοί και συντάξεις, που μειώθηκαν τα εισοδήματα των εργαζόμενων, εκτοξεύτηκε στα ύψη η ανεργία, παράλληλα με την κατάργηση των δικαιωμάτων στη παιδεία, στην υγεία και σε κάθε άλλη κατάκτηση. Τότε βρέθηκαν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να μην μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων, που πήραν για να αγοράσουν ένα σπίτι. Τότε όμως το σύστημα δεν ήταν έτοιμο να περάσει στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς, γιατί ο λαός ήταν ακόμη στον δρόμο. Σήμερα νοιώθουν ότι μπορούν να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, χθες του ΣΥΡΙΖΑ και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις υπηρετούν πιστά αυτή την πολιτική: «όλα στο κεφάλαιο», όλα στους ιμπεριαλιστές δανειστές, στους τραπεζίτες και στους γύπες των «επενδυτικών σχημάτων», που  πέφτουν πάνω στη λαϊκή-εργατική κατοικία. Η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας είναι κομμάτι αυτής της πολιτικής και το επόμενο διάστημα θα ενταθεί και θα επιταχυνθεί. Είναι όρος στο σχέδιο μεταρρυθμίσεων για να εισπράττει η κυβέρνηση τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και θα παρακολουθείται συνεχώς, όπως τονίζει η Κομισιόν. Αυτή η πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ, μπορεί να την εφαρμόσουν μόνο  με την καταστολή και την ένταση της τρομοκρατίας. Γι’ αυτό η φασιστικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής εντείνεται και όλο και πιο συχνά, οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται στους εργατικούς,  τους φοιτητικούς  και κοινωνικούς αγώνες. 

Σε αυτή τη δύσκολη για τον λαό συγκυρία, που απειλεί τη ζωή του η φτώχεια, που χάνει τα σπίτια του με συνοπτικές διαδικασίες, το δικαίωμα της λαϊκής στέγης είναι ανάγκη να γίνει πραγματικά υπόθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.  Με μαζικούς αγώνες να παλέψουμε για την κατάργηση των νόμων που ληστεύουν τη λαϊκή περιουσία και για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. 

Η αλληλεγγύη του λαού να εκφραστεί με κάθε τρόπο. Για να μην βγει κανένα λαϊκό σπίτι στο σφυρί, να μη βρεθεί καμιά λαϊκή οικογένεια ξεσπιτωμένη. Για να γίνει συνείδηση και πράξη το σύνθημα ο «ο λαός σώζει το λαό» και όχι η ανάθεση σε επίδοξους «σωτήρες». Οι μαζικοί λαϊκοί οργανωμένοι αγώνες θα βάλουν φραγμό και θα ακυρώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

  • Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία!
  • Για να ζήσουμε, πρέπει να οργανωθούμε!

Φλεβάρης 2024

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης





Δεν υπάρχουν σχόλια: