29 Φεβρουαρίου 2024

ΞΑΝΘΗ | Πολύ μαζικό απεργιακό συλλαλητήριο στις 28 Φλεβάρη

Με μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, (στο δημόσιο τομέα) και ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση, εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές έκφρασαν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης. Η οργή για το έγκλημα των Τεμπών συναντήθηκε με την αγανάκτηση και το θυμό λαού και νεολαίας για τη φτώχεια, την ακρίβεια, την εξαθλίωση, την ταξική επίθεση στην εκπαίδευση, την καταρράκωση του δικαιώματος στην περίθαλψη, και έγινε μαζικό ποτάμι που αναζητά τους όρους να μετατραπεί σε αγώνα αντίστασης και διεκδίκησης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο φοιτητικός σύλλογος, μαθητές με οργανωμένο μπλοκ, το τοπικό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ (μόνο κατ' όνομα), οι σύλλογοι δασκάλων και καθηγητών, των ιδιωτικών υπαλλήλων, των δικαστικών υπαλλήλων και του νοσοκομείου, ο α/α χώρος και η Ταξική Πορεία με μαζικό και δυναμικό μπλοκ. 

Πέρα από τη μεγάλη μαζικότητα της πορείας, θα πρέπει να σημειωθεί η μαζική συμμετοχή του φοιτητόκοσμου, που βρίσκεται εδώ και καιρό στο δρόμο του αγώνα και που τελευταία είχε δείξει σημαντικά σημάδια κόπωσης και η συγκροτημένη παρουσία μαθητών κυρίως του 2ου Λυκείου. Στο σχολείο αυτό ύστερα από πρωτοβουλία αγωνιστών μαθητών και μαθητριών συζητήθηκε το ζήτημα κατ' αρχήν στο 15μελές και στη συνέχεια στη Γενική Συνέλευση και αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο, με ξεχωριστό μπλοκ, που τελικά συγκέντρωσε πάνω από εκατό μαθητές. Είναι μια σοβαρή παρακαταθήκη, ειδικά σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης και την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για το Εθνικό Απολυτήριο.






Δεν υπάρχουν σχόλια: