17 Μαρτίου 2024

Στις 21 του Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!



Η 21η του Μάρτη έχει διπλή σημασία για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Αποτελεί για τον λαό της Παλαιστίνης την Ημέρα της Τιμής (Μνήμη της Μάχης αλ- Καραμά), ημέρα που παλαιστίνιοι μαχητές στην Ιορδανία το 1968 αντιμετώπισαν νικηφόρα τμήματα του κατοχικού στρατού των σιωνιστών.

Ταυτόχρονα μιας και είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, μας καλεί να υπογραμμίσουμε τον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης ενάντια στο καθεστώς του απαρτχάιντ που έχει επιβάλλει για πάνω από εφτά δεκαετίες το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Ένα καθεστώς που τα τελευταία χρόνια κλιμακώνει την πολιτική των φυλετικών διαχωρισμών σε βάρος των Παλαιστινίων και των Αράβων σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη.


 

Πάνω από πέντε μήνες έχουν περάσει από την εισβολή των στρατευμάτων κατοχής του σιωνιστικού Ισραήλ στη μαρτυρική Γάζα. Οι νεκροί ξεπερνούν 30.000, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, και οι τραυματίες είναι πάνω από 72.000. Η ζωή των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, απειλείται ανοιχτά πια όχι μόνο από τις χιλιάδες βόμβες των σιωνιστών αλλά και από την πείνα και τις αρρώστιες.

Το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, συνεχίζει να απειλεί με εισβολή στην Ράφα της νότιας Γάζας που έχουν καταφύγει πάνω από 1,2 εκατομμύρια εκτοπισμένων Παλαιστινίων από τον βορά. Μια τέτοια κίνηση θα σημάνει ένα απερίγραπτο λουτρό αίματος και ταυτόχρονα αποτελεί ένα ωμό εκβιασμό προς τον λαό της Παλαιστίνης ώστε να γίνει πράξη η «τελική λύση»: η εθνοκάθαρση και η μαζική εκτόπιση των Παλαιστινίων από την Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη.

Το Ισραήλ κλιμακώνει την ένταση και με Λίβανο και Συρία. Το ίδιο κλιμακώνεται η επιθετική – φιλοπόλεμης πολιτική των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα και εναντίον της Υεμένης, μετά τις τυχοδιωκτικές δολοφονίες στελεχών της Χαμάς και του Ιράν από τους σιωνιστές. Όλη η περιοχή βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας ευρύτερης ανάφλεξης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλα τα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κ.ά.) στηρίζουν ανοιχτά την σφαγή των Παλαιστινίων από τους φονιάδες των ΗΠΑ-Ισραήλ. Μετατρέπουν την χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών. Αναβαθμίζουν την εμπλοκή τους στην σφαγή, στέλνοντας φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, κάτω από την ηγεσία και των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτή η πολιτική μας φέρνει όλο και πιο κοντά στη δίνη του πολέμου, ενώ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθή αισθήματα αλληλεγγύης του λαού μας για την Παλαιστίνη! Γι’ αυτό η κυβέρνηση της Ν.Δ. εντείνει στο εσωτερικό την καταστολή στους αγωνιστές που υπερασπίζονται την παλαιστινιακή αντίσταση.

Ο λαός μας πρέπει να απαιτήσει να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Να αντιπαλέψει την πολιτική των εξοπλισμών. Αυτή η πολιτική των εξοπλισμών, τον σέρνει στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και κάνει την χώρα συνένοχη στην σιωνιστική σφαγή. Του φορτώνει και με άλλα δυσβάστακτα βάρη τα οποία σε συνδυασμό με τις πολιτικές της ακρίβειας και της λιτότητας τον βυθίζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Να διεκδικήσει με μαζικούς αγώνες αυξήσεις σε μισθούς- συντάξεις, και να υπερασπίσει τα δικαιώματά του σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση που χτυπιούνται με βάναυσο τρόπο.

Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη μας στον γενναίο λαό της Παλαιστίνης. Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Ζητάμε την άμεση συνδρομή των ελληνικών νοσοκομείων για την περίθαλψη τραυματισμένων παλαιστίνιων παιδιών. Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την συγκρότηση μαζικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης που θα αντιπαλέψει την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους της πόλης να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση – διαδήλωση, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης!


ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!



ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: