22 Μαρτίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ



Εκατοντάδες αγωνιστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των «Οργανώσεων – Συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης» και Μελών της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, για να καταδικάσουν και να καταγγείλουν προς το λαό της πόλης την συνεχιζόμενη πολιτική γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας, από το σιωνιστικό κράτος με όπλα τις χιλιάδες βόμβες, την πείνα και τις αρρώστιες. Συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν για να καταγγείλουν τους δυτικούς προστάτες του φασιστικού κράτους του Ισραήλ, τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ, αλλά και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στην σφαγή στην Παλαιστίνη.





Πριν από τις 7μμ άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος στο Άγαλμα Βενιζέλου, που άρχισε να γεμίζει τον χώρο. Η μικροφωνική έπαιζε επαναστατικά παλαιστινιακά τραγούδια, ενώ διαβάστηκε και η ανακοίνωση των διοργανωτών. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που διαβάστηκε το ποίημα ενός δολοφονημένου από τις σιωνιστικές βόμβες, Παλαιστίνιου της Γάζας.

Πολύ ενθαρρυντική υπήρξε η συμμετοχή αρκετών δεκάδων Παλαιστίνιων προσφύγων και μελών της Παλαιστινιακή Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, που έδωσαν παλμό και μαχητικότητα τόσο στη συγκέντρωση όσο και στην διαδήλωση που ακολούθησε. Η μέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Παλαιστινιακό λαό μιας και είναι η μνήμη της μάχης του αλ-Καραμά, που διεξήχθηκε στις 21/3 του 1968, ενάντια στα σιωνιστικά στρατεύματα. Ταυτόχρονα μιας και είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, οι διοργανωτές ήθελαν υπογραμμίσουν τον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης ενάντια στο καθεστώς του απαρτχάιντ που έχει επιβάλλει για πάνω από εφτά δεκαετίες το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Ένα καθεστώς που τα τελευταία χρόνια κλιμακώνει την πολιτική των φυλετικών διαχωρισμών σε βάρος των Παλαιστινίων και των Αράβων σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη.





Η διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν με μπλοκ το ΚΚΕ(μ-λ), η ΟΚΔΕ, το ΝΑΡ, ο ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ, κ.α. αλλά και στήριξαν με την παρουσία τους η ΔΕΑ, το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, πορεύτηκε από την Εγνατία, προς την Αγίας Σοφίας και την Τσιμισκή, φώναξε συνθήματα μπροστά στο μισητό προξενείο των αμερικανών για να καταλήξει από την Αριστοτέλους ξανά στο Άγαλμα Βενιζέλου. Θετική ήταν και η συμμετοχή με πανό του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού, που συνεχίζει την κατάληψη ενάντια στο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαντώντας έμπρακτα στην πρόσφατη εισβολή των ΜΑΤ στη ΣΘΕ και τις συλλήψεις φοιτητών αλλά και συνολικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητικών αγώνων.

Το ΚΚΕ(μ-λ) που το προηγούμενο διάστημα κατέβαλε σημαντική προσπάθεια για την επιτυχία αυτής της συγκέντρωσης- διαδήλωσης, συνέβαλε στην διακίνηση του κοινού Δελτίου Τύπου των Οργανώσεων – Συλλογικοτήτων, διακίνησε την «Προλεταριακή Σημαία» και συγκρότησε μαζικό και μαχητικό μπλοκ, φωνάζοντας αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.

Οι «Οργανώσεις- Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης» στην οποία συμμετέχουν και μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας, θα συναντηθούν τις αμέσως επόμενες μέρες για να καθορίσουν τις επόμενες δράσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.







Δεν υπάρχουν σχόλια: