04 Μαρτίου 2024

Αυτοπυρπολήσεις για τη σφαγή στη Γάζα…

«24χρονος Αμερικανός στρατιώτης αυτοπυρπολήθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον…»

«Το όνομά μου είναι Άαρον Μπούσνελ. Είμαι εν ενεργεία μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και δεν θα είμαι πλέον συνένοχος σε γενοκτονία. Πρόκειται να επιδοθώ σε μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας, αλλά σε σύγκριση με αυτό που βιώνουν οι άνθρωποι στην Παλαιστίνη, δεν είναι καθόλου ακραίο…». Με αυτά τα λόγια, στις 25 Φεβρουαρίου 2024, ο 24χρονος Αμερικανός στρατιώτης Άαρον Μπούσνελ αυτοπυρπολήθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον φωνάζοντας «Λευτεριά στη Παλαιστίνη». Μια μέρα μετά, υποκύπτοντας στα τραύματά του, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Είναι εντυπωσιακό δε το γεγονός ότι την ώρα που τυλιγόταν στις φλόγες, αστυνομικός της φρουράς της ισραηλινής πρεσβείας, τον σημάδευε με όπλο, ενώ συνάδελφός του ούρλιαζε «δεν χρειάζομαι όπλα, χρειάζομαι πυροσβεστήρες!».

Ο 24χρονος Άαρον, ο «άνθρωπος πυρσός», υπηρετούσε στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εδώ και τέσσερα χρόνια σχεδόν. Είχε αποφοιτήσει από τη βασική εκπαίδευση «πρώτος στην τάξη» και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες φίλων και γνωστών ήταν «κοινωνικός, προσηνής, ευδιάθετος και θετικός», γεγονός που διαψεύδει τις όποιες προσπάθειες να αποδοθεί η πράξη του σε ψυχική διαταραχή.

Επίσης, πριν σχεδόν τρεις μήνες, στις 1 Δεκεμβρίου 2023, γυναίκα τυλιγμένη με την Παλαιστινιακή σημαία αυτοπυρπολήθηκε, έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Ατλάντα των ΗΠΑ και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Πόσα, άραγε, τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί ανά το κόσμο, χωρίς να καταφέρουν να διαπεράσουν το νόμο της σιωπής των διεθνών μέσων ενημέρωσης;

Πράξεις απελπισίας ή ηρωικές πράξεις διαμαρτυρίας; Σε κάθε περίπτωση, το έγκλημα που διαδραματίζεται στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού που έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε πάνω από 30.000 νεκρούς, με πάνω από τους μισούς να είναι μικρά παιδιά, ο αργός και βασανιστικός θάνατος εκατοντάδων καθημερινά από τις ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα, οι συνεχείς βομβαρδισμοί που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε κρανίου τόπο, δεν μπορούν να αποσιωπηθούν. Ούτε όμως και η λαϊκή οργή. Εκατομμύρια διαδηλωτές καθημερινά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, ακόμα και στις μεγάλες μητροπόλεις του καπιταλισμού, γεμίζουν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη σφαγή.

Όλες αυτές οι πράξεις διαμαρτυρίας, από την αυτοπυρπόληση του νεαρού Άαρον μέχρι τα εκατομμύρια των διαδηλωτών δημιουργούν, αλλά και δείχνουν, τους σοβαρούς τριγμούς που η γενοκτονία στη Γάζα προκαλεί στο εσωτερικό των ιμπεριαλιστικών κρατών της δύσης. Τριγμούς που φάνηκαν και στην «απροθυμία» τους (εκτός και άλλων λόγων), να ενταχθούν στην ναυτική επιχείρηση Prosperity Guardian των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα. Μια επιχείρηση που παρά την αρχικές δηλώσεις του Αμερικάνου υπουργού εθνικής άμυνας για 20 συμμετέχουσες χώρες, συνάντησε τις αντιρρήσεις της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Δανίας, της Αυστραλίας και της Ιταλίας.

Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Ο.Π.







Δεν υπάρχουν σχόλια: