24 Μαρτίου 2024

ΞΑΝΘΗ | Πολιτική παρέμβαση του ΚΚΕ(μ-λ)

Παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της πόλης έκανε η οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) το Σάββατο 23 Μάρτη, με ανακοινώσεις από τον τηλεβόα και μοίρασμα προκήρυξης. Καταγγέλθηκε συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος, και προβλήθηκε ο δρόμος της οργανωμένης πάλης. Αρκετά θετική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, κάτι που διαπιστώνεται και σε άλλες παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα. Είναι σαφείς ενδείξεις για το βάθος και το εύρος της επίθεσης που ακουμπάει πλατιά κοινωνικά στρώματα και των προβληματισμών και αναζητήσεων που αναπτύσσονται στους κόλπους αυτών των στρωμάτων.


Ακολουθεί η προκήρυξη που μοιράστηκε: 

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!!

· Περιχαρής, ο Υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, «ειδικός» στην εφαρμογή της πολιτικής του συστήματος που χτυπάει το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν περίθαλψη, ανακοίνωσε την έναρξη (και στην πόλη μας) των απογευματινών και με πρόσθετη αμοιβή χειρουργείων. Λίγες μέρες πριν, καρκινοπαθής στην Κρήτη αυτοκτόνησε επειδή δεν έβρισκε φάρμακα για τη θεραπεία του!!

· Μάχη με την ακρίβεια λέει ότι δίνει η κυβέρνηση και υπόσχεται αύξηση (ψίχουλα) στο βασικό μισθό, αλλά κόβει το έκτακτο πασχαλινό επίδομα γιατί «δεν αντέχει η οικονομία». Και η λαϊκή οικογένεια στενάζει μέσα στη φτώχια και την ανέχεια και περιορίζει βασικές ανάγκες για να βγάλει έστω το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα…

· «Δεν μπορεί να μη διαγράφονται φοιτητές» (που αγωνίζονται), δηλώνει ο Πρωθυπουργός, που μόλις πριν μια εβδομάδα ψήφισε το έκτρωμα Πιερρακάκη, που διώχνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών από τα Πανεπιστήμια και ετοιμάζει νέο έκτρωμα ταξικών φραγμών για τα παιδιά του Λυκείου με το λεγόμενο Εθνικό Απολυτήριο. Οι νόμοι πρέπει να λειτουργούν, 49 συλλήψεις φοιτητών και παραβίαση του Ασύλου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και συνεχείς πειθαρχικές και ποινικές διώξεις καθηγητών επειδή απλώς άσκησαν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα...

· Και η «τυφλή» δικαιοσύνη, βγάζει λάδι το παιδοβιαστή Μίχο (με πλάτες σε κυβέρνηση και εκκλησία) δρώντας σε σύμπνοια με τη λεγόμενη Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών, που με το πόρισμά της δολοφονεί ξανά τα 57 θύματα, για να αθωώσει το σύστημα και τις κυβερνήσεις του, που δε δίνουν δεκάρα για τη ζωή του λαού και της νεολαίας.

· Εκεί που δίνουν -όχι δεκάρες- αλλά δεκάδες δισεκατομμύρια είναι στους πολεμικούς εξοπλισμούς, στα F35 και τις φρεγάτες, που τις στέλνουν στην Ερυθρά Θάλασσα κατ΄ εντολή των αφεντικών τους ΗΠΑ και ΕΕ. Συμμετέχοντας έτσι στο έγκλημα των Σιωνιστών και των ΗΠΑ, που σφάζουν μαζικά τον Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζουν σε θάνατο λόγω πείνας χιλιάδες παιδιά, πραγματοποιούν μια ναζιστικού τύπου γενοκτονία και έχουν μετατρέψει την Λωρίδα της Γάζας σε «κρανίου τόπο»!!

Η πραγματικότητα βοά!! ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ.

Μέσα από τα σωματεία που πρέπει να γίνουν όργανα πάλης των εργαζομένων και όχι σφραγίδες στα χέρια ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Με συνελεύσεις και απεργίες αποφασισμένες να παλέψουν και να κερδίσουν συλλογικές συμβάσεις και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά με δικαιώματα, συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Μέσα από επιτροπές αγώνα και πρωτοβουλίες, που θα συσπειρώνουν τους λαϊκούς ανθρώπους και τη νεολαία για να αναπτυχθούν εστίες αντίστασης και διεκδίκησης, για δωρεάν περίθαλψη και εκπαίδευση, για φτηνή ενέργεια και αγαθά λαϊκής ανάγκης, για ασφαλείς και φτηνές μεταφορές.

Ο μαζικός αγώνας των φοιτητών, που τον έκλεισαν άρον-άρον οι δυνάμεις του ΚΚΕ στα πανεπιστήμια και άλλες δήθεν αριστερές παρατάξεις για να επικεντρωθούν στις ευρωεκλογές που έρχονται, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στις συνειδήσεις της νεολαίας, αλλά και σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Το ίδιο και οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Η μαζική απεργία στις 28 Φλεβάρη, έδειξε ότι υπάρχει αρκετή οργή, δυνατότητα, αλλά και ανάγκη για να ανοίξει ο δρόμος του ΑΓΩΝΑ!! Για ένα ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, για δουλειά, μόρφωση, ειρήνη, ζωή με δικαιώματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: