08 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη | Μαζική και μαχητική πορεία παρά τις δυσκολίες


Αν υπολογίσει κανείς ότι η βασική μάζα των αγωνιζόμενων φοιτητών βρίσκονταν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο και ότι την προηγούμενη μέρα είχε προηγηθεί διαχωριστική κινητοποίηση και πορεία των συλλόγων που επηρεάζουν και ελέγχουν οι ΚΝΕ-ΑΡΙΣ (στα πλαίσια των «πολύμορφων δράσεων» θα ήταν κακό να συναντηθούν με τους εκπαιδευτικούς που απεργούσαν!), η συγκέντρωση και κυρίως η πορεία ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν σχετικά μαζική και μαχητική.

Κυριαρχούσε βέβαια το φοιτητικό μπλοκ που πρόσκειται στην αναρχοαυτονομία ενώ το μπλοκ των εκπαιδευτικών ήταν μαζικότερο από τις τελευταίες φορές των «ραντεβού της Πέμπτης». Απόδειξη πως η ντε φάκτο απεργία (με την προσκόλληση μία τρίωρης στάσης των ομοσπονδιών σε αυτή της ΑΔΕΔΥ) διευκόλυνε και ώθησε περισσότερο κόσμο της εκπαίδευσης να κατέβει στο δρόμο.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις εκπαιδευτικών-φοιτητών με όσο δυναμικό διέθεταν λόγω της πανελλαδικής κινητοποίησης, συγκρότησαν δικό τους μπλοκ με πανό και συνθήματα που φώναξαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην πορεία γενικότερα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: