23 Μαρτίου 2024

Ηράκλειο | Από την συγκέντρωση καταγγελίας των πολιτικών-συνδικαλιστικών διώξεων


Την  Πέμπτη 21/3  πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του  Ηρακλείου συγκέντρωση καταγγελίας των διώξεων αγωνιστών εκπαιδευτικών για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση στο Πειραιά αλλά και σε  άλλες πόλεις και των 49 φοιτητών του ΑΠΘ. 

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις των Εκπαιδευτικών προτείναμε στα σχήματα των παρεμβάσεων  στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση    να καλέσουμε την ίδια μέρα συγκέντρωση στο Ηράκλειο για το ζήτημα αυτό. Μάλιστα προτείναμε να συναντηθούμε την Παρασκευή 15/3 για να οργανώσουμε όσο γίνεται καλύτερα αυτή την συγκέντρωση. Αυτή η συνάντηση δεν έγινε για διάφορους λόγους. Η ΕΛΜΕ όχι μόνο δεν συμμετείχε   αλλά ούτε καν έβγαλε ψήφισμα. Τα επιχειρήματα των ΣΥΝΕΚ ,της ΠΕΚ και του ΠΑΜΕ  όχι  μόνο ήταν απαράδεκτα   αλλά και γελοία.  

 Τελικά χωρίς ιδιαίτερη ζύμωση και ουσιαστική παρέμβαση στα σχολεία,  έγινε η συγκέντρωση. Συμμετείχαν με πανό οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, η Αριστερή Παρέμβαση, η Αριστερή Παρέμβαση Συσπείρωση και η Ταξική Πορεία.   Επίσης δεκάδες εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν. Στήθηκε μικροφωνική, μοιράστηκαν εκατοντάδες  προκηρύξεις και υπήρχε ένα πολύ καλό κλίμα όσο αφορά την ανταπόκριση του κόσμου. Όμως τελικά δεν  μπορέσαμε να κάνουμε διαδήλωση.   

Θεωρούμε ότι οι αδυναμίες μας αλλά και οι δυνατότητες που φάνηκαν αρκετά καλά σε αυτή την κινητοποίηση πρέπει να απασχολήσουν όλες τις δυνάμεις που συμμετείχαμε. Αν το επόμενο διάστημα κινηθούμε πιο αποφασιστικά για το σοβαρό ζήτημα των διώξεων (και όχι μόνο)  το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: