15 Μαρτίου 2024

ΑΘΗΝΑ | Μεγάλη διαδήλωση οργής ενάντια στην πρόταση της εισαγγελέα που αθωώνει βιαστές και μαστροπούς

Μαζική απάντηση δόθηκε απέναντι στην προκλητική χθεσινή πρόταση της εισαγγελέα για αθώωση του Μίχου για βιασμό και μαστροπεία και καταδίκης της μητέρας της δωδεκάχρονης από τα Σεπόλια.

Με ισχυρά αντανακλαστικά, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, με χιλιάδες κόσμο, που εξέφρασε έτσι, την οργή και την καταδίκη του για τη συγκάλυψη του εγκλήματος, και πορεύτηκε από τα Προπύλαια μέχρι και τη Βουλή.

Αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες γυναικών και από τον α/α χώρο συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στην πορεία, που, για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση επιδίωξε να τρομοκρατήσει. Διμοιρίες των ΜΑΤ κινούνταν, συχνά, δεξιά και αριστερά της πορείας. 


Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε με μαζικό και συγκροτημένο μπλοκ στη διαδήλωση, καταγγέλλοντας το σύστημα της εκμετάλλευσης και την πολιτική του, την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς που συγκαλύπτουν το έγκλημα.

Παρά την προσπάθεια διάλυσης με χημικά και κρότου λάμψης μπροστά στη βουλή, η διαδήλωση συνέχισε επιστρέφοντας στα Προπύλαια, όπου και ολοκληρώθηκε. Απέναντι σε μια ακόμα προσπάθεια των ΜΑΤ να ρίξουν κρότου λάμψης, όταν ο κόσμος διαλύονταν στα Προπύλαια, το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) ανασυντάχθηκε και πορεύτηκε συγκροτημένα κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου δίνοντας έτσι και τη δυνατότητα σε κόσμο να προχωρήσει, παρά τα "κρούσματα" καταστολής. Από τη ντουντούκα καταγγέλθηκε η επιχείρηση συγκάλυψης, η κυβερνητική πολιτική που την υποθάλπει και η κρατική τρομοκρατία.

Η οργή του κόσμου καταγράφηκε και έδωσε μια πρώτη απάντηση στην απόφαση των δικαστών και της κυβέρνησης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: