15 Απριλίου 2024

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 11πμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 11πμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Ο λαός και η νεολαία στενάζουν κάτω από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις σε καύσιμα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Το ίδιο μας το δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή ζωή αμφισβητείται καθημερινά από αυτό το σύστημα, το οποίο επιτίθεται ανελέητα σε κάθε δικαίωμα μας. Ταυτόχρονα, οι πολεμικές εξελίξεις παγκοσμίως και το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας από τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ, φανερώνουν μία σκοτεινή και επικίνδυνη προοπτική για το λαό μας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 39 ευρώ το μήνα!, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα ψίχουλα που μας δίνουν δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες που έχει ο εργαζόμενος λαός. Πανηγυρίζει επίσης και για το ξεπάγωμα των τριετιών, ενώ  στην πραγματικότητα αυτό που συντελείται είναι η διαγραφή 12 χρόνων προϋπηρεσίας των εργαζομένων.

Όσο και αν κυβέρνηση και σύστημα πάνε να βαφτίσουν το μαύρο άσπρο, ο λαός και η νεολαία γνωρίζουν πολύ καλά τις συνθήκες στις οποίες ζουν και εργάζονται: με μισθούς πείνας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εντατικοποίηση και τρομοκρατία. Για αυτό και εξέφρασαν την οργή τους στην μαζική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου, κόντρα στη σιγή ιχθύος που προσπάθησαν για ακόμη μία φορά να επιβάλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Αυτό ακριβώς το ξέσπασμα της λαϊκής οργής φοβάται το σύστημα, για αυτό και επιτίθεται στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα του Πειραιά, και έχει εξαπολύσει δεκάδες πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις με σκοπό να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία για να μη γίνει αυτή η συσσωρευμένη οργή οργανωμένος αγώνας!

Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι από εδώ και στο εξής η φτώχεια και η εξαθλίωση θα είναι η “κανονικότητά” μας, δε θα τους περάσει! Οι εργαζομένοι και η νεολαία μπορούν και πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις μισθών που να καλύπτουν το κόστος ζωής είναι αναγκαίος και είναι ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε στη φτωχοποίηση που προσπαθούν να μας επιβάλουν! Κόντρα στις ξεπουλημένες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και τη σιωπή που προσπαθούν να επιβάλουν, κόντρα σε όσους προσπαθούν να βάλουν τον ελέυθερο ταξικό συνδικαλισμό στον πάγο, κόντρα σε λογικές ανάθεσης να βγούμε στο δρόμο, να μαζικοποιήσουμε την επερχόμενη απεργία στις 17 Απρίλη και να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΡΕΥΜΑ, ΚΑΥΣΙΜΑ, ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

https://laikiantistasipeiraia.blogspot.com/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: