17 Απριλίου 2024

ΒΟΛΟΣ | Ανταπόκριση από την απεργιακή διαδήλωση της 17 Απρίλη

Με σχετική μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην πόλη, με εργαζόμενους και συνταξιούχους να συσπειρώνουν τα μπλοκ των σωματείων τους. Μετά από χρόνια και μετά την μαζική απεργία της 28 Φλεβάρη, για ακόμα μία φορά έγινε μία απεργιακή συγκέντρωση και μία ενιαία πορεία στους δρόμους της πόλης. Η συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στηρίχθηκε κατά βάση από το Εργατικό Κέντρο Βόλου, τα σωματεία και φορείς του ΠΑΜΕ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστερά, εργατικά και φοιτητικά σχήματα, εκ των οποίων και η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις.

Πολύ μικρή έως ελάχιστη ήταν η παρουσία νεολαίας στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία. Όλη η προηγούμενη εβδομάδα έμεινε κενή από γενικές συνελεύσεις και καλέσματα που θα συνέδεαν τους αγώνες των εργαζομένων με την πάλη των φοιτητών. Την ίδια στιγμή, η εντατικοποίηση στους χώρους σπουδών που οξύνθηκε ασφυκτικά μετά την περίοδο των καταλήψεων, δεν επέτρεψε σε μεγάλο μέρος της φοιτητικής νεολαίας να κατέβει στο δρόμο.

Τόσο τα συνθήματα, όσο και οι ανακοινώσεις των διαδηλωτών ανεδείκνυαν την αναγκαιότητα συνέχισης του απεργιακού αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις, για ασφάλιση και ανθρώπινους όρους εργασίας. Δεν έλειψαν αντιπολεμικά συνθήματα στη βάση της εμπλοκής της χώρας στα πολεμικά μέτωπα σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, όπως και συνθήματα υπεράσπισης του λαού της Παλαιστίνης. Το κοινό μπλοκ της Ταξικής Πορείας και των Αγωνιστικών Κινήσεων προσπάθησε να αναδείξει την μάχη της αντίστασης στην πολιτική της εξάρτησης από την Ε.Ε. που τσακίζει εργασιακά και φοιτητικά δικαιώματα στο βωμό της κρίσης του συστήματος.

Ενώ η λαϊκή οργή οξύνεται μέσα σε συνθήκες μία ολομέτωπης επίθεσης από την πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου, ενώ οι φοιτητικές μάζες αγανακτούν μπροστά στην μαύρη προοπτική του παρόν και μέλλοντος που βιώνουν και τους υπόσχεται το σύστημα, είναι αναγκαιότητα να οργανωθούν πραγματικές ταξικές και λαϊκές μάχες. Με γενικές συνελεύσεις σε κάθε σωματείο και φοιτητικό σύλλογο, με μαζικές απεργίες σε κάθε χώρο δουλειάς και ζωντανές καταλήψεις σε κάθε σχολή, με κοινές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις εργαζομένου λαού και νεολαίας – να οικοδομήσουμε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε μαζικά για τις κατακτήσεις που το σύστημα τσακίζει σε σπουδές-δουλειά-υγεία-ζωή.











Δεν υπάρχουν σχόλια: