25 Απριλίου 2024

Απάντηση στο άρθρο της ΕΦΣΥΝ, «Ύστερα από 20 χρόνια ανατράπηκε ο βαθύς συνδικαλισμός στο υπουργείο Παιδείας»


Αναφορικά με το γενικόλογο και καθόλα προβοκατόρικο άρθρο της κας Ανδριτσάκη το οποίο δημοσιεύτηκε στις 23/4/2024 στην ΕΦΣΥΝ, με τίτλο "Ύστερα από 20 χρόνια ανατράπηκε ο βαθύς συνδικαλισμός στο υπουργείο Παιδείας", επικαλούμενη πληροφορίες από "εργαζόμενο" του ΥΠΑΙΘΑ, θα ήθελα να διευκρινίσω και ταυτόχρονα να απαντήσω σε κάποιες ανακρίβειες που αναφέρονται το συγκεκριμένο άρθρο.

Καταρχάς, δεν εξελέγη ένα «πολυσυλλεκτικό σχήμα όλων των αριστερών δυνάμεων που αποφάσισαν και απέδειξαν ότι μπορούν να συνυπάρξουν και ταυτόχρονα να επιδείξουν έργο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Υπ. Παιδείας η οποία στις τελευταίες εκλογές βγήκε πρώτη δύναμη, υπάρχει και κινητοποιείται από το 2010, με συνέχεια και συνέπεια σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους Δ.Υ. Και αγωνιζόταν μόνη της και όχι σε συνεργασία με την ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, κόντρα στον αρνητικό συσχετισμό που επικρατεί στη δημόσιο αλλά και γενικά στην κοινωνία.

Οι αγωνιστές που απαρτίζουν την Πρωτοβουλία πρωτοστάτησαν στους αγώνες ενάντια στη μείωση των μισθών μας και την κατάργηση των δώρων το 2011 και αυτά τα 14 χρόνια πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις ενάντια στις μνημονιακές κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων. Αγωνίστηκαν να καταδείξουν τις αυταπάτες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙζΑ, πιστεύοντας πως ο μοναδικός δρόμος για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους για 8ωρο, πραγματικές αυξήσεις στο ύψος των αναγκών, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για τα παιδιά του λαού, ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή, ενάντια στο πόλεμο και την όλο και περισσότερο εξάρτηση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστές, είναι εάν παλέψει και αγωνιστεί μέσα από τα συνδικαλιστικά του όργανα, μέσα από τις διαδηλώσεις. Άπειρες φορές πρωτοστάτησε στο μάζεμα υπογραφών προκειμένου να γίνει Γενική Συνέλευση τη στιγμή που οι κυρίαρχες κυβερνητικές παρατάξεις το προβοκάρανε με κάθε τρόπο. Και αυτό δεν έγινε «Τα τελευταία δυόμισι χρόνια» όπως αναφέρει η συγκεκριμένη δημοσιογράφος και σίγουρα όχι σε συνεργασία με την ΔΑΣ-ΠΑΜΕ.

Ανέδειξαν τον ρόλο των συνδικαλιστών των κυρίαρχων παρατάξεων (μηδενός εξαιρουμένου, και το ΠΑΜΕ εννοείται) μέσα στα Αβάθμια, Ββάθμια, Γβάθμια σωματεία τα οποία τα τελευταία 40 χρόνια έχουν παίξει το βρώμικο ρόλο του πυροσβέστη σε κάθε προσπάθεια κίνησης και αγώνα. Έχουν ξεπουλήσει αγώνες και αγωνιστές. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρνούνται να στηρίξουν τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά και μια σειρά αγωνιστές συνδικαλιστές που διώκονται με βάση τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. Η Πρωτοβουλία προσπάθησε και προσπαθεί να ξανακερδισουν οι συνάδελφοί την εμπιστοσύνη τους στα όργανα πάλης που διαθέτουν (Γ.Σ. απεργία, αποχή) κόντρα στην ανάθεση, τον ατομισμό και τον ωχαδερφισμό που περιθάλπουν το σύστημα και οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις. Διότι η στάση του "ισχυρού ηγετικού σχηματισμού" (βλέπε ΚΚΕ) μόνο συνεργατική και αγωνιστική δεν είναι. Η ΔΑΣ-ΠΑΜΕ του ΥΠΑΙΘΑ, λοιπόν, όπως και ο πολιτικός φορέας στον οποίο ανήκει, κινείται στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας, καλλιεργώντας κοινοβουλευτικές αυταπάτες και όχι στον δρόμο του αγώνα, σε σημείο που ψήφισε το επίδομα για τους ένστολους για μπορούν με μεγαλύτερη οικονομική άνεση να καταστέλλουν κάθε διαδήλωση και ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ.

Διότι ο "ισχυρός ηγετικός σχηματισμός"- ρεφορμιστικός προσθέτουμε εμείς- στον οποίο ανήκει η ΔΑΣ, λειτουργεί ως παράγοντας διάσπασης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε βαθμό, μάλιστα, που κάνει συνέχεια δικές του κινητοποιήσεις, κόντρα στην ανάγκη για μαζικούς αγώνες του λαού ενάντια στο σάπιο σύστημα που μας φτωχοποιεί και μας σκοτώνει.

Ενημερώνουμε την αρθρογράφο πως «στο ΔΣ δεν υπάρχουν μόνο μέλη που ανήκουν στον "ισχυρό ηγετικό σχηματισμό"». Υπάρχουν μέλη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στο ΥΠ. Παιδείας τα οποία είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αριστερά, προοδευτικά, επαναστατικά, χωρίς εισαγωγικά. Τα εισαγωγικά ανήκουν "στην επίσημη αριστερά".

Β.Τ.

https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/430510_ystera-apo-20-hronia-anatrapike-o-bathys-syndikalismos-sto-ypoyrgeio

https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/362623/apantisi-se-arthro-efimeridas-gia-aristero-proedreio-ston-syllogo





Δεν υπάρχουν σχόλια: