05 Απριλίου 2024

ΑΘΗΝΑ | Επιτυχημένη η συγκέντρωση και διαδήλωση για τη νίκη του Παλαιστινιακού λαού, στα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ


Η επέτειος των 75 χρόνων από τον Απρίλη του 1949 και την ίδρυση της μεγαλύτερης πολεμικής μηχανής του πλανήτη, του ΝΑΤΟ, δεν θα μπορούσε παρά να δώσει τη δυνατότητα, να καταγγελθεί αυτή, στο δρόμο, με διαδηλώσεις και συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, τις στρατιωτικές βάσεις. Αλλά και για την υπεράσπιση του λαού της Παλαιστίνης, που μακελεύεται απ’ το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, αλλά και μάχεται ηρωικά για τη λευτεριά του.

Στη συγκέντρωση, που καλέστηκε από Οργανώσεις-Συλλογικότητες-Πρωτοβουλίες για την αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό, για τις 4 Απρίλη στην Αθήνα, συμμετείχαν αρκετές συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς, και εκτός των διοργανωτών, και οι φοιτητικοί σύλλογοι Βιολογικού και Τοπογράφων ΕΜΠ. Από τη μικροφωνική που στήθηκε στο πάρκο Ελευθερίας, ακούστηκαν χαιρετισμοί από το ΚΚΕ(μ-λ), την ΟΚΔΕ, την Πρωτοβουλία ενάντια στα 75 χρόνια ΝΑΤΟ, τον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», το Μ-Λ ΚΚΕ, την Κίνηση Ενωτικής Μαχόμενης Αριστεράς και την ΟΚΔΕ - Σπάρτακος. Επίσης, διαβάστηκε επιστολή της Παλαιστίνιας αγωνίστριας Leila Khaled.

Η πορεία αρκετών εκατοντάδων διαδηλωτών ξεκίνησε προς την αμερικάνικη πρεσβεία και προχώρησε μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ, όπως είχε προγραμματιστεί. Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε με μαζικό μπλοκ και συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και τις βάσεις του θανάτου, για τη νίκη του Παλαιστινιακού λαού, την καταδίκη του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ και την μόνη προοπτική του ενιαίου Παλαιστινιακού κράτους, από τον Ιορδάνη ποταμό έως τη Μεσόγειο θάλασσα.

Η διαδήλωση κατέληξε στην πρεσβεία του Ισραήλ, που για μια ακόμη φορά ήταν περιφρουρημένη από κλούβες και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Άστοχη στιγμή έξω από την ισραηλινή πρεσβεία ήταν η χρήση κροτίδων από μερίδα νεολαίων διαδηλωτών μέσα στα μπλοκ, κίνηση που δημιούργησε, χωρίς λόγο, ένταση. Το γεγονός στιγματίστηκε από την ντουντούκα του ΚΚΕ(μ-λ), στη λογική της υπεράσπισης της διαδήλωσης, της συνέχισης και ολοκλήρωσής της με τα συνθήματα ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Τα μπλοκ αποχώρησαν συγκροτημένα κατεβαίνοντας προς τα πίσω τη Λ. Κηφισίας και η πορεία ολοκληρώθηκε φτάνοντας στην πλατεία Κανελλοπούλου, στο μετρό της Πανόρμου. Εκεί, από τη ντουντούκα του ΚΚΕ(μ-λ) έγινε κάλεσμα για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Gaza Fights for Freedom» που θα γίνει την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 7:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο-καφέ «Εκτός των Τειχών».

Η επιτυχημένη σημερινή διαδήλωση θα πρέπει να αποτελέσει έναν σταθμό στο μακρύ δρόμο που έχει καθήκον να χαράξει το κίνημα και στη χώρα μας. Οι εικόνες από το μακελειό στην Παλαιστίνη, η σφαγή, μέχρι γενοκτονίας, που συντελείται σ’ αυτό το μικρό κομμάτι γης στην ανατολική Μεσόγειο, οφείλει να ξεσηκώσει ένα πλατύ, μαζικό και ανυποχώρητο κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους υποτακτικούς του. Σε αυτόν το δρόμο οφείλουν να κινηθούν οι συλλογικότητες και οι Οργανώσεις της Αριστεράς και στο πλαίσιο της κοινής δράσης να κρατήσουν ζωντανό το δρόμο του κινήματος.
































Δεν υπάρχουν σχόλια: