15 Απριλίου 2024

"Η Γερμανία υποστηρίζει μια γενοκτονία και εμείς το καταγγέλλουμε!"

 

Η αστυνομική εισβολή στο συνέδριο για την Παλαιστίνη που οδήγησε στην ματαίωση του απέδειξε για μια ακόμη φορά πως το Γερμανικό κράτος δεν θέλει να μιλάνε οι Γερμανοί πολίτες για την Παλαιστίνη και να καταγγέλλουν τη συνενοχή της Γερμανικής κυβέρνησης στη γενοκτονία που διαπράττουν οι Σιωνιστές στη Γάζα. Αναδημοσιεύουμε την δήλωση των διοργανωτών του Συνεδρίου για την Παλαιστίνη που είχε ξεκινήσει στο Βερολίνο και το οποίο διαλύθηκε από την αστυνομία λίγο μετά την έναρξή του την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Η κρατική καταστολή κατά του Συνεδρίου για την Παλαιστίνη δείχνει ότι το γερμανικό κράτος δεν θέλει να ασχοληθούμε και να καταγγείλουμε τη συνενοχή του στη γενοκτονία στη Γάζα. Ενώ η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ξεδιάντροπα και ανοιχτά τη γενοκτονία, τα δημοκρατικά δικαιώματα υπονομεύονται εδώ στη Γερμανία προκειμένου να φιμώσουν τις διαμαρτυρίες Εβραίων και Παλαιστινίων που ζητούν κατάπαυση του πυρός και υψώνουν τη φωνή τους για τον τερματισμό της κατοχής της Παλαιστίνης. 


Χθες, η αστυνομία εισέβαλε στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη και το απαγόρευσε. Η απόφαση είναι λανθασμένη και επικίνδυνη. Η απαγόρευση πρέπει να ανησυχήσει όλους όσοι υπερασπίζονται τις δημοκρατικές ελευθερίες, τον αντιρατσισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι υπήρχε δήθεν κίνδυνος "υποκίνησης του λαού, αντισημιτικών κραυγών, εξύμνησης της βίας και πράξεων βίας". Αντί να ακολουθούνται οι αρχές του κράτους δικαίου και να τιμωρείται μια πράξη μόνο εάν έχει διαπραχθεί αδίκημα, αρκεί η εκ των προτέρων υπόθεση μιας αρχής για να επιβληθεί η απαγόρευση μιας εκδήλωσης. Διέκοψαν τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της ομιλίας του επιστήμονα Δρ Σαλμάν Αμπού Σίτα μετά από 1,5 λεπτό και εισέβαλαν στην αίθουσα. Δεν υπήρξαν απαγορευμένες δηλώσεις ή εκφράσεις αλλά η αστυνομία ενήργησε με πλήρη αυθαιρεσία.

Χθες, απαγορεύτηκε επίσης η είσοδος στη Γερμανία στον Δρ Χασάν Αμπού Σίτα. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Ο Δρ Χασάν Αμπού Σίτα δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Δρ Σαλμάν Αμπού Σίτα, κάτι που επίσης έχουν μπερδέψει οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία. Είναι Παλαιστίνιος γιατρός που ειδικεύεται στην πλαστική και επανορθωτική χειρουργική και πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης. Κατά τη διάρκεια του φρικτού ισραηλινού βομβαρδισμού της Γάζας, ο Σαλμάν Αμπού Σίτα πέρασε 43 ημέρες στη Γάζα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, εργαζόμενος στο νοσοκομείο Al-Shifa. Ήθελε να μοιραστεί τις εμπειρίες του στο συνέδριο. Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι ακόμα και προσωπικές εμπειρίες που είχαν οι γιατροί στη Γάζα δεν επιτρέπεται να συζητηθούν σε αυτή τη χώρα.


Δύο μέλη της οργάνωσης «Φωνή των Εβραίων» συνελήφθησαν από την αστυνομία. Δυστυχώς, έχουμε ήδη συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες: Εβραίοι στη Γερμανία συλλαμβάνονται επειδή διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα. Με την κατηγορία του αντισημιτισμού, οι Παλαιστίνιοι/ιες είναι ούτως ή άλλως υπό γενική υποψία, αλλά εδώ στη Γερμανία, μπορούν να είναι "αντισημίτες" και οι Εβραίοι/Εβραίες.

Η απαγόρευση του συνεδρίου σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο της καταστολής κατά του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, καθώς το θεμελιώδες δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι όχι μόνο περιορίστηκε, αλλά ακυρώθηκε πλήρως για αρκετές ημέρες. Και αυτά είναι μόνο μερικά στιγμιότυπα της κατασταλτικής συμπεριφοράς της αστυνομίας και του κράτους ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους. Αν είχατε αναρωτηθεί πώς θα μπορούσε να γίνει γνωστό το συνέδριο διεθνώς, αυτή θα ήταν μια καλή απάντηση.

Η υπουργός Εσωτερικών, Nancy Faeser, επαίνεσε την αστυνομία για την καταστολή του συνεδρίου, ενώ διεθνείς οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν ήδη ασκήσει σκληρή κριτική στη συμπεριφορά της αστυνομίας εκ μέρους του γερμανικού κράτους. Η Γερμανία έχει επικριθεί έντονα για τη βίαιη παρέμβασή της και την απαγόρευση του Συνεδρίου για την Παλαιστίνη. Το διεθνές τοπίο των μέσων ενημέρωσης είναι σοκαρισμένο και έκπληκτο- η Γερμανία συγκρίνεται πλέον με χώρες όπως η Τουρκία ή η Ρωσία. Εξετάζουμε νομικά μέτρα και συνεχίζουμε να ζητάμε δωρεές στο πλαίσιο αυτό. Μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας, https://palaestinakongress.de/

Απαιτούμε ξανά και ξανά:

Η άρση της απαγόρευσης του Συνεδρίου για την Παλαιστίνη

Να δοθεί τέλος στην ποινικοποίηση και την καταστολή του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στη Γερμανία. Να σταματήσει αμέσως κάθε ποινικοποίηση των παλαιστινιακών οργανώσεων και ατόμων, καθώς και κάθε απέλαση.

Άμεση παύση κάθε στρατιωτικής, διπλωματικής και οικονομικής στήριξης του Ισραήλ από το γερμανικό κράτος, καθώς και ολοκληρωτικό στρατιωτικό εμπάργκο.

Πλήρεις αποζημιώσεις από το Ισραήλ, τη Γερμανία και άλλους συμμάχους προς τον παλαιστινιακό λαό.

Όχι στη χρήση του ορισμού IHRA (περί αντισημιτισμού) από οποιοδήποτε θεσμικό ή κυβερνητικό όργανο.

Άμεση άρση όλων των περιορισμών στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα και πλήρης χρηματοδότηση της UNRWA.

Άμεσο άνοιγμα όλων των συνοριακών διαβάσεων από τη Ράφα έως το Άλενμπι. Γκρεμίστε τα τείχη του απαρτχάιντ.

Άμεση κατάπαυση του πυρός, άμεση απόσυρση του ισραηλινού στρατού.

- Επιβολή του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων και τερματισμός της σιωνιστικής αποικιοκρατίας των εποίκων και της εθνοκάθαρσης ολόκληρης της κατεχόμενης Παλαιστίνης, η οποία διαρκεί πάνω από 76 χρόνια.

Το γεγονός παραμένει: η Γερμανία υποστηρίζει μια γενοκτονία και εμείς την καταγγέλλουμε!!! 


· Για να καταγγελθεί η απαγόρευση οργανώθηκε συγκέντρωση και διαδήλωση στο κέντρο του Βερολίνου το Σάββατο 13/4 το μεσημέρι με την συμμετοχή περισσότερων από 2000, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Η διαμαρτυρία δέχτηκε εκ νέου αστυνομική καταστολή και έγιναν 6 συλλήψεις. Η αναδημοσίευση της ανακοίνωσης δεν συνιστά απαραίτητα και συμφωνία με όλες τις απόψεις που διατυπώνονται σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: