18 Απριλίου 2024

22 ΜΑΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Γιατί Αγωνιστικές Κινήσεις;

1) Γιατί ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα στο μεγάλο φοιτητικό κίνημα του Γενάρη-Φλεβάρη-Μάρτη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και συνεχίζουν να παλεύουν για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του νόμου Πιερρακάκη, κόντρα στην ηττοπάθεια και τις ψευδαισθήσεις περί «μη εφαρμογής» των περισσότερων αριστερών δυνάμεων. Γιατί έχουν ακλόνητη πίστη στη δύναμη του φοιτητικού κινήματος και στο ότι ΜΠΟΡΕΙ με την πάλη του να ανατρέπει ψηφισμένους νόμους και πολιτικές.

2) Γιατί υπερασπίζονται το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών και κυρίως αυτών από φτωχές οικογένειες να σπουδάσουν, κόντρα σε μια παιδεία για «λίγους κι εκλεκτούς» που προωθεί το καπιταλιστικό σύστημα της βαρβαρότητας. Ενάντια στους οικονομικούς-ταξικούς φραγμούς (δίδακτρα, ΕΒΕ, διαγραφές) και τους απάνθρωπους ρυθμούς σπουδών (εντατικοποίηση) που θέλουν να μας αποκλείσουν από τις σχολές.

3) Γιατί είναι η δύναμη που τοποθετήθηκε εξ αρχής ενάντια στην τηλε-καταστολή του φοιτητικού κινήματος και κάλεσε σε μαζική ΑΠΟΧΗ από τις τηλε-εξετάσεις την περίοδο των καταλήψεων, χωρίς ταλαντεύσεις και αυταπάτες. Γιατί από την πανδημία ακόμη (2020-21) αναγνώρισε τον επικίνδυνο ρόλο της τηλεκπαίδευσης και έδωσε μάχη ενάντιά της ως μοχλό του συστήματος που χτυπάει τα δικαιώματα φοιτητών και μαθητών.

4) Γιατί αναγνωρίζοντας το ρεβανσισμό του συστήματος απέναντι στο φοιτητικό κίνημα, που θέλει να διδάξει ότι «οι αγώνες έχουν τίμημα», παλεύουν για τη συνέχιση των Γενικών Συνελεύσεων σε κάθε φοιτητικό σύλλογο. Αναδεικνύοντας ότι απέναντι στο μηχανισμό πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων εναντίον αγωνιζόμενων μαθητών-φοιτητών-εκπαιδευτικών-εργαζομένων μόνο η μαζική συνέχιση του αγώνα μπορεί να δώσει απάντηση και να ΣΠΑΣΕΙ την τρομοκρατία.

5) Γιατί είναι η ΜΟΝΗ δύναμη που στέκεται ΕΝΑΝΤΙΑ στη λεγόμενη «ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ» η οποία μόνο ΥΠΟΤΑΓΗ και ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ μπορεί να φέρει στο φοιτητικό κίνημα. Τα ψηφοδέλτια των Αγωνιστικών Κινήσεων είναι τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ που ΔΕΝ εκλέγουν αντιπροσώπους στα όργανα του Τμήματος. Γιατί οι Αγωνιστικές Κινήσεις παλεύουν για φοιτητικό κίνημα ΙΣΧΥΡΟ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ από το ΚΡΑΤΟΣ και τους μηχανισμούς του, που θα δίνει τις μάχες στους δρόμους και όχι στους τέσσερις τοίχους της κρατικής διοίκησης.

6) Γιατί είναι η φωνή που επιμένει να καταγγέλλει στα φοιτητικά αμφιθέατρα τη σφαγή του ΛΑΟΥ της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ από τους δολοφόνους Ισραήλ-ΗΠΑ-ΕΕ. Κόντρα στη χρεωκοπημένη λογική των «δύο κρατών», προβάλλει το αίτημα για Παλαιστίνη ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από τον Ιορδάνη ποταμό ως τη Μεσόγειο. Λέει ΟΧΙ στον άδικο-αντιδραστικό πόλεμο στην Ουκρανία και επιλέγει την ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, όχι των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ). Καταγγέλλει την ΕΞΑΡΤΗΣΗ της χώρας και την ΕΜΠΛΟΚΗ της στα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα.

7) Γιατί ΑΥΤΗ είναι η φωνή της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους.


Ο δρόμος άνοιξε...


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ στους συλλόγους, με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ των ΑΓΩΝΩΝ!


22 Μάη Στηρίζουμε-Ψηφίζουμε

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: