12 Απριλίου 2024

ΠΑΤΡΑ | Κινητοποίηση για την δολοφονία στους Αγ. Αναργύρους

 Το απόγευμα της Τετάρτης με αφορμή την στυγερή δολόφονια της νεαρής κοπέλας εξω απο το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Πάτρας. Μια διαδήλωση ενάντια στην πολιτική του συστήματος που δημιουργεί την διπλή καταπίεση της γυναίκας, γεννάει και καλύπτει τους μαχαιροβγάλτες δολοφόνους. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Φοιτητικοί Σύλλογοι (Βιολογικού, Μαθηματικού, Διοίκηση Επιχειρήσεων) το ΚΚΕ(μ-λ) το ΝΑΡ-νΚΑ, η συνέλευση "8η Μάρτη" και αναρχικές ομάδες και συνελεύσεις( Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχεία και Προλετ Accion)

 Το σύστημα της εκμετάλευσεις είναι υπεύθυνο για αυτα τα περιστατικά ακραίας βίας εναντίον των γυναικών. Η παγερή αδιαφορία της αστυνομίας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του συστήματος και αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των μηχανισμών του αστικού κρατους. Μηχανισμοί που και στην Πάτρα λειτούργησαν με την προκλητική παρουσία πολλών διμοιριών κατα την διάρκεια της πορείας.

Το ΚΚΕ(μ-λ) τονίζοντας οτι η πραγματική χειραφέτηση των γυναικών μπορει να έρθει μέσα από τους αγώνες για μια αλλη κοινωνια, συμμετείχε στην πορεία με διακριτό μπλοκ και συνθήματα. Οι γυναίκες του λαού δεν έχουν τίποτα να περιμένουν απο δικαστές και απο αστικούς νόμους. Στους αγώνες για ζωή και δικαιώματα βρίσκεται η προοπτική του γυναικείου ζητήματος.






Δεν υπάρχουν σχόλια: