26 Απριλίου 2024

Ποιον και γιατί κατηγορεί ο κ Καλλιάνος;

Με θεούς και δαίμονες τα έχει βάλει, τις τελευταίες μέρες, ο βουλευτής της Νεας Δημοκρατίας, με αφορμή την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πατέρα του. 

Όχι, δεν περίμενε ώρες στα επείγοντα μέχρι να τον εξετάσουν οι γιατροί, ώρες για να βγουν οι εξετάσεις αίματος, ώρες για ακτινολογικές ή αξονικές, κι αν δεν υπάρχει κρεβάτι στην κλινική που έπρεπε να εισαχθεί, λίγες ωρίτσες ακόμη, μέχρι να βρεθεί κρεβάτι κάπου αλλού... Σύνολο 15 ως 20 ώρες, για τους κοινούς θνητούς... Για πατεράδες βουλευτών, βέβαια, οι χρόνοι συντομεύουν στους απολύτως απαραίτητους... 

Μήπως τότε τον "παραμέλησαν", κατά τη νοσηλεία του, λόγω φόρτου εργασίας; Επειδή ήταν πολλοί οι άρρωστοι και λίγοι οι νοσηλευτές και οι γιατροί; Όλοι καταλαβαίνουμε ότι για έναν πατέρα βουλευτή και γιατρού όλοι θα κάνανε ότι μπορούσαν. Άλλωστε και οι ίδιοι δεν είναι ότι δεν πήραν τις πληροφορίες τους από πριν για το ποιά κλινική και πιο νοσοκομείο να διαλέξουν.. 

Τότε, λοιπόν, ποιό το πρόβλημα; Σύμφωνα με τον αδερφό του βουλευτή, γιατρό στο επάγγελμα, ο πατέρας τους έπρεπε να μεταφερθεί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, πράγμα που δεν έγινε με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πιθανότητες που είχε να πάει καλύτερα. Οι θεράποντες γιατροί δεν το θεώρησαν απαραίτητο, ή δεν ξέρω, αν υπήρχε κιόλας άδειο κρεβάτι σε ΜΑΦ, κι ούτε βέβαια μπορώ να πω ποιος έχει δίκιο. 

Όμως δεν μπορώ να μη θημηθώ τα χειροκροτηματα του κ. Καλλιανού, όταν ο πρωθυπουργός έλεγε στη βουλή ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν ότι οι διασωληνωμένοι που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ έχουν καλύτερη πρόγνωση από όσους νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους. Ούτε επίσης θυμάμαι να διαφώνησε ποτέ με την άποψη της κυβέρνησης ότι οι νεκροί της πανδημίας, ή κατέληγαν, επειδή δεν εμβολιάστηκαν, ή αν εμβολιάστηκαν, ήταν τόσο επιβαρυμένη η υγεία τους, που τι να σου κάνει και η επιστήμη... Δεν ξέρω πόση παρηγοριά μπορεί να νιώσει αν του πούμε πόσα κρεβάτια ΜΕΘ παρέλαβε η κυβέρνηση και πόσα τα έκανε, ή πόσους γιατρούς και νοσηλευτές λέει ότι προσέλαβε... Άλλωστε, ακόμα και τώρα, δεν άλλαξε το αφήγημα γι αυτόν... Το πρόβλημα το εντοπίζει σε γιατρούς (αυτούς που ως χθες κατέτασε στους "άριστους"), που γενικά, άνθρωποι είναι , και μπορεί να κάνουν λάθη, όχι στους δικούς του ανθρώπους όμως... 

Οπότε ας μην έχουμε καμία αυταπάτη. Οι κυβερνώντες θα συνεχίσουν το έργο τους. 

Θα κάνουν όλο και πιο δύσκολη την πρόσβαση του λαού στα νοσοκομεία και χειρότερες τις συνθήκες δουλειάς μας. Αν θέλουμε κάτι άλλο θα πρέπει να το κατακτήσουμε με αγώνες.

Α.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: