29 Απριλίου 2024

Κουτσούμπας: Υποκρισία για τις καταλήψεις και συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής


"Εκστασιάστηκε" από την πραγματοποίησή τους και "εξέφρασε την αλληλεγγύη του" ο ΓΓ του ΚΚΕ στις καταλήψεις στο πανεπιστήμιο Columbia και τα πολλά άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια, ως έκφραση συμπαράστασης των φοιτητών και ορισμένων καθηγητών τους στον ηρωικό αγώνα και την αντίσταση των Παλαιστινίων.

Στη χώρα μας, ο ίδιος και η ηγεσία του ΚΚΕ καθοδήγησαν την ΚΝΕ, λίγο καιρό πριν, να κλείσει, από κοινού με τις υπόλοιπες συστημικές και ρεφορμιστικές δυνάμεις, τις καταλήψεις στα ελληνικά πανεπιστήμια, ενάντια στην νομοθέτηση ίδρυσης ιδιωτικών.

Όπως αποδεικνύεται, το ΚΚΕ είναι "υπέρ των καταλήψεων". Αρκεί να τις κάνουν ... άλλοι!

Παράλληλα, δεν παρέλειψε κατά την περιοδεία του στις ΗΠΑ να συναντηθεί με τον εκεί αρχιεπίσκοπο. Τί δουλειά έχει, άραγε, ένας "άθεος" με τον προκαθήμενο μιας ολόκληρης εκκλησίας; 

Μετά τα διαπιστευτήρια στην άρχουσα τάξη της χώρας μας, το ΚΚΕ καταθέτει "εμμέσως" τα ανάλογα και στους προστάτες της ντόπιας ολιγαρχίας του πλούτου -τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές- στην έδρα τους. 

Η πρόσφατη "αποαμερικανοποίηση" της χούντας του 1967 στον τόπο μας από την ηγεσία του ΚΚΕ ακολουθείται από νέα βήματα. Έτσι όπως έχει κατακερματιστεί το αστικό πολιτικό προσωπικό, η ηγεσία του κόμματος αυτού "κραυγάζει": είμαι κι εγώ εδώ!! 

Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: