17 Απριλίου 2024

ΠΑΤΡΑ | Η απεργιακή συγκέντρωση επιβάλει συνέχιση των αγώνων

Από όλες τις πλευρές υπονομευμένη, η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση κατάφερε να δώσει το στίγμα της στην πόλη της Πάτρας. Η συμμετοχή ήταν σαφώς μικρότερη από αυτήν της 28ης Φεβρουαρίου. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της απουσίας των εργαζομένων του δημοσίου τομέα, με εξαίρεση κάποιες στάσεις εργασίας πρωτοβάθμιων σωματείων, αλλά και της λειψής προετοιμασίας σε χώρους δουλειάς από τα σωματεία.

Στον χώρο του «Παραρτήματος» έγινε η προσυγκέντρωση κάποιον σωματείων, εργατικών σχημάτων, φοιτητικών συλλόγων και ομάδων του α/α χώρου όπου με πορεία κατέληξε στην πλατεία Εθνική Αντιστάσεως (Όλγας). Εκεί συναντήθηκε με την συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, των πρωτοβάθμιων σωματείων και άλλων φοιτητικών συλλόγων. Οι περίπου 2000 διαδηλωτές συνέχισαν με πορεία στο κέντρο της πόλης, με πανό και συνθήματα ενάντια στις πολιτικές που φτωχοποιούν και εντείνουν την εκμετάλλευση.

Η Ταξική Πορεία το προηγούμενο διάστημα προπαγάνδισε την απεργία με πανό και ανακοινώσεις σε καταστήματα και άλλους χώρους δουλειάς ενημερώνοντας τους εργαζομένους για την κινητοποίηση της Τετάρτης. Συμμετείχε με δικό της μπλοκ στην προσυγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε με σκοπό να αναδείξει την ταξική κατεύθυνση που πρέπει να αναπτυχθεί και να μαζικοποιηθεί.

Οι τοπικοί συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά ήταν εξαφανισμένοι από την σημερινή συγκέντρωση. Στο μόνο που αρκέστηκαν ήταν μια φτωχή παρέμβαση στην Πάτρα και αυτή τρεις εβδομάδες πριν!

Επόμενο απεργιακό ραντεβού την 1η Μάη

Δεν υπάρχουν σχόλια: