10 Απριλίου 2024

Ξάνθη | Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική καμπάνια αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

 

Στη βάση της εξελισσόμενης γενοκτονίας των Παλαιστινίων από το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, και επ' ευκαιρία της επετείου των 75 χρόνων από την ίδρυση της πιο δολοφονικής συμμαχίας στον κόσμο, του ΝΑΤΟ, η οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) της Ξάνθης πραγματοποίησε από τη Δευτέρα 1  ως την Τρίτη 9 Απρίλη, καμπάνια καταγγελίας του ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και του πολέμου, επικεντρώνοντας στην έκφραση αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Κολλήθηκαν αφίσες, αναρτήθηκαν πανό σε κεντρικά σημεία της πόλης και δόθηκαν ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, που καλούσαν σε συγκέντρωση την Πέμπτη, 4/4. Για την προπαγάνδιση της συγκέντρωση έγιναν επίσης παρεμβάσεις με μοίρασμα προκήρυξης στην αγορά και σε καφενεία την Τρίτη και την Τετάρτη, 2 και 3 Απρίλη. Η συγκέντρωση δεν ήταν μαζική, ωστόσο ήταν ζωντανή με ανακοινώσεις, συνθήματα, πανό και έκθεση φωτογραφίας σχετικά με την Παλαιστίνη, και έκανε θετική αίσθηση στον σχετικά περιορισμένο -λόγω καιρού- κόσμο που περνούσε από την πλατεία. Ας σημειωθεί ότι καμία άλλη οργάνωση δεν θεώρησε αναγκαίο να κάνει οτιδήποτε για τα 75 χρόνια ΝΑΤΟ, ενώ και η πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων στο ΔΣ των φοιτητών για συγκέντρωση, απορρίφθηκε από ΚΝΕ-ΕΑΑΚ.

Η καμπάνια αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό συνεχίστηκε το Σάββατο το πρωί, σε μια γεμάτη από κόσμο πλατεία, με την έκθεση φωτογραφίας να λειτουργεί θετικά και πολύ κόσμο να επικροτεί τις παρεμβάσεις μας. Τελευταία παρέμβαση έγινε στην οδό Τσαλδάρη, δρόμο με μειονοτικά κυρίως μαγαζιά, θεωρώντας ότι λόγω Μπαϊραμιού θα υπάρχει αρκετή κίνηση. Η ακρίβεια όμως και η φτώχεια δε "λογαριάζουν" ούτε τις μεγάλες γιορτές και ο κόσμος δεν βγήκε για ψώνια. Ωστόσο για μια ακόμη φορά η μειονότητα απέδειξε την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχει στο ζήτημα της Παλαιστίνης.






Δεν υπάρχουν σχόλια: