24 Απριλίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ. Κινητοποίηση ενάντια στις λίστες αξιολόγησης


Ούτε ένα, ούτε δύο 1000 παρακαλώ συναδέλφους και συναδέλφισσες από την δυτική Θεσσαλονίκη έβαλε στη λίστα για αξιολόγηση μέχρι τις 31/12 η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Θεσσαλονίκης.
 Περιλαμβάνονται συνάδελφοι ακόμη και με 28 και 29 χρόνια προϋπηρεσίας (ο γράφων συνάντησε υποψήφια για αξιολόγηση συναδέλφισσα με την οποία διορίστηκαν μαζί το 2001).




Όλοι οι σύλλογοι της πρωτοβάθμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να διοργανώσουν παράσταση- μαζική διαμαρτυρία (από όπου και η φωτο) έξω από την Διεύθυνση πρωτοβάθμιας δυτικής Θεσσαλονίκης σήμερα 24/4 στις 14.00.
Ο κόσμος που κατέβηκε ήταν λίγο περισσότερος από άλλες φορές (περί τους 100 συναδέλφους), βέβαια πιο κάτω από τις απαιτήσεις της συγκυρίας.
Να υπογραμμιστεί εδώ ότι δύο από τους τρεις συλλόγους είχαν πάρει αποφάσεις με απαρτία για συνέχιση της απεργίας-αποχής ενώ ο τρίτος (Ύπαιθρος) δεν πήρε οριακά γιατί οι πλειοψηφούσες δυνάμεις (δεξιά και πρώην ΠΑΣΚΕ) δεν αναγνώρισαν την απαρτία!
Βέβαια αυτή είναι μία πτυχή της δυσκολίας που συναντούν οι μαζικές κινητοποιήσεις και εκφράζει περισσότερο αυτά που δεν… έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα και αυτά που έγιναν σε λάθος κατεύθυνση.
Κατεύθυνση που συνεχίζει να κυριαρχεί όπως η στήριξη της απεργίας αποχής στο ότι «είναι νόμιμη» ενώ οι πράξεις της διοίκησης «παράνομες», ότι η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη γιατί η αξιολόγηση δεν περνάει κλπ. 
Ακόμη και η εξάντληση των κινητοποιήσεων έξω από τις διευθύνσεις (που δεν τις βλέπει κανένας εργαζόμενος πολίτης των δήμων και των συνοικιών στις οποίες αναφέρονται οι σύλλογοι που πήραν τις αποφάσεις) είναι μία ενέργεια που έχει πιάσει τα όρια της εδώ και καιρό. Συνεχίζεται όμως ως μέσο πάλης σχεδόν εμμονικά.
Πολλοί εξ άλλου συνάδελφοι πχ που ήταν στο ολοήμερα ή αυτοί του ανατολικού τομέα δεν μπορούσαν να παραβρεθούν τη στιγμή που η Διευθύντρια δήλωνε προκλητικά ότι δεν θέλει καμία συνάντηση με τα ΔΣ των συλλόγων.
Είναι φανερό πως το υπαρκτό δυναμικό και η θέληση μεγάλης μερίδας του κλάδου να αντισταθεί δεν εξυπηρετείται από την κατεύθυνση που έχει κυριαρχήσει τόσο στις καθεστωτικές δυνάμεις όσο και στις συνδικαλιστικές δυνάμεις και οργανώσεις που θέλουν να αναφέρονται στην αριστερά και στους αγώνες…

ΔΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: